default-image

Τα καλύτερα του Τσάμπιονς Λιγκ

Ποδόσφαιρο
Τα καλύτερα του Τσάμπιονς Λιγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Φιλίπ Μεξές σκόραρε ένα γκολ ζωής, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ σκόραρε μετά από αναμονή μιας ζωής, ο Ίσκο έδωσε ζωή στη διοργάνωση και η Μπάγερν Μονάχου βασίλεψε», όπως αναφέρει και στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΟΥΕΦΑ, για το Τσάμπιονς Λιγκ που ολοκληρώθηκε.

Οι διοργανωτές συγκέντρωσαν τις καλύτερες στιγμές, απένειμαν βραβεία και έκαναν μια μίνι ανασκόπηση της ευρωπαϊκής σεζόν που ολοκληρώθηκε και τις παρουσίασαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους.

H oμάδα

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν αυτή που ξεχώρισε, και πώς να μην το κάνει άλλωστε. Έπειτα από τον χαμένο τελικό στα πέναλτι από την Τσέλσι την περασμένη χρονιά, κατάφερε να φτάσει μέχρι την κορυφή, «πετώντας» έξω από τη διοργάνωση –εκτός των άλλων- τις Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα με χαρακτηριστική άνεση, ολοκληρώνοντας έτσι μια εκπληκτική σεζόν.

To γκολ

Το γκολ της χρονιάς ανήκει στον Φιλίπ Μεξές. Ο Γάλλος αμυντικός… ζήλεψε το ψαλιδάκι που είχε σκοράρει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με την εθνική Σουηδίας απέναντι στην αντίστοιχη της Αγγλίας λίγες μέρες πριν από το παιχνίδι της Μίλαν κόντρα στην Άντερλεχτ και αποφάσισε να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά πιο εντυπωσιακό. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 31χρονος «στόπαρε» τη μπάλα με το στήθος και με ιδανικό ψαλιδάκι εκτός των ορίων της περιοχής, «κρέμασε» τον Πρότο στέλνοντας την στο δεξί του «παραθυράκι»

Ο προπονητής

Έχασε τον τελικό, αλλά δεν έχασε τη διάκριση. Είναι αυτό που λένε «νικητής στις καρδιές μας». Ο Γιούργκεν Κλοπ, περί ου ο λόγος, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, αλλά κυρίως με τον τρόπο που «διαβάζει» τους αντιπάλους του και παρατάσσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ, κέρδισε επάξια τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της διοργάνωσης. Το πιο πιθανό είναι από τον Γιουπ Χάινκες να λείπει κάτι από τα παραπάνω, ή κάτι άλλο ενδεχομένως, και αυτός ήταν ο λόγος που δεν βρίσκεται στην θέση του Κλοπ.

 Το αποτέλεσμα

Για την ακρίβεια δεν είναι σκορ ενός παιχνιδιού, αλλά δύο. Το συνολικό 7-0 της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπάγερν, επί της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ήταν αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μετά τον συνολικό αριθμό τερμάτων στα δύο παιχνίδια, κάποιοι μίλησαν ακόμη και για πλήρη αποκαθήλωση των «μπλαουγκράνα».

Η στιγμή

Αν και έφτασε κοντά στο να γίνει η τρίτη ομάδα που δεν θα πετύχαινε έστω ένα γκολ στη φάση των ομίλων, κατάφερε να το αποφύγει. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφτασε ένα βήμα από το να γίνει η… νέα Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (2004-05) ή η Μακάμπι Χάιφα (2009-10), όμως το γκολ – πέναλτι του Ιβάν Κριστάνοβιτς στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου την τελευταία αγωνιστική, δεν επέτρεψε να γραφτεί μία… αρνητική ιστορία.

Οι αποκρούσεις

Είχε να ανταγωνιστεί τις εμφανίσεις τον Νταβίντ ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, του Τζο Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι) απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και του Φρέιζερ Φόστερ (Σέλτικ) απέναντι στη Μπαρτσελόνα, όμως πέτυχε το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Να διακριθεί στη θέση που αγωνίζεται. Ο Κριστιάν Αμπιάτι «κατέβασε ρολά» στο παιχνίδι της Μίλαν κόντρα στη Ζενίτ και ανέβηκε στην κορυφή. «Δεν ξέρω τι τρώει» είχε δηλώσει ο Ούρμπι Εμάνουελσον.

Το ανερχόμενο αστέρι

Ο Φρανθίσκο Ρομάν Αλαρκόν Σουάρεθ, γνωστός και ως Ίσκο έκανε αυτό που έκανε και στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Έλαμψε! Σε ηλικία μόλις 21 ετών έδειξε ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα, τόσο με τη μπάλα στα πόδια, όσο και όταν χρειάστηκε να κάνει ακριβείς μεταβιβάσεις. Δεν είναι τυχαίο πως όποιος σύλλογος τον θέλει, πρέπει να «βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News