default-image

Η Τσέλσι πήρε το Europa League!

Ποδόσφαιρο
Η Τσέλσι πήρε το Europa League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τσέλσι είναι η νέα κάτοχος του Europa League! Σ' ένα δραματικό τελικό που έγινε στο "Άμστερνταμ Αρένα" νίκησε με 2-1 την Μπενφίκα και πανηγύρισε τον τίτλο. Ο τελικός κρίθηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ιβάνοβιτς να σκοράρει με κεφαλιά και να χαρίζει το τρόπαιο στην αγγλική ομάδα.

Η λάμψη του Europa League σίγουρα δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτή του Champions League. Παρόλα αυτά όμως, τα συναισθήματα, όταν αφορούν έναν τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης παραμένουν μεγάλα.

Στον τελικό της δεύτερης τη τάξει κατηγορία της Ευρώπης η Μπενφίκα αντιμετώπιζε την Τσέλσι θέλοντας να σπάσει μία κατάρα 51 ετών όπου έχει παρουσιαστεί έξι φορές σε τελικό και έχει ηττηθεί σε όλες.

Και η έβδομη όμως, δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς ηττήθηκε 2-1 με… μακάβριο τρόπο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στην παράταση.

Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό για τους «αετούς» καθώς είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και τις περισσότερες ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι είχε μόλις μία σημαντική ευκαιρία, όταν ο Λάμπαρντ έκανε το σουτ με τον Αρτούρ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν σαφώς πιο καλό και γρήγορο. Ο Τόρες στο 60' βγήκε στην αντεπίθεση για τους «μπλε» και ξεπερνώντας και τον Αρτούρ άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους.

Η απάντηση, ήταν άμεση από τους «αετούς» καθώς ο Καρντόσο στο 68' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1. Η συνέχεια δεν είχε κάτι σημαντικό καθώς ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι που πήγαινε προς την παράταση.

Στα τελευταία λεπτά όμως η Τσέλσι ανέβασε ρυθμούς. Στο 88' ο Λάμπαρντ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, για να έρθει ο Ιβάνοβιτς στο 92' με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και να δώσει τον τίτλο στην ομάδα του.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουσιάο, Αντρέ Αλμέιντα, Γκαράι (78' Ζαρντέλ), Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρεζ, Όσκαρ Καρντόσο, Σάλβιο, Ροντρίγκο (66' Λίμα), Μελγκαρέγιο (66' Τζον).

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ραμίρες. Λάμπαρντ, Όσκαρ, Τόρες, Μάτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News