default-image

Ημέρα Κυπέλλου

Ποδόσφαιρο
Ημέρα Κυπέλλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τρία από τα τέσσερα παιχνίδια να διεξάγονται σήμερα, ξεκινάει η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Πλατανιάς υποδέχεται (16:00 OTESPORTS 3) τον Αστέρα Τρίπολης στα Περβόλια, σε ένα ματς με στόχο το αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς που θα γίνει στις 14 του Μάρτη εκτός έδρας.  

 Στις 18:00 (OTESPORTS 3) η Βέροια αντιμετωπίζει τον Πανθρακικό, ενώ στις 20:00 (OTESPORTS 3) τα Γιάννινα υποδέχονται στους Ζωσιμάδες τον Ολυμπιακό. Αύριο (20:00) θα γίνει η αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός.

Σε ό,τι αφορά τώρα την ομάδα των Χανίων, μετά και τα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα θέλει να συνεχίσει την παρουσία της και στο θεσμό του Κυπέλλου. Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν ανακοίνωσε αποστολή κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι διαθέσιμοι είναι υποψήφιοι… Δεδομένα, εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Κάστελς, Μπέλιτς και Κανακούδης. Πιθανώς δεν υπολογίζονται οι Κάλαϊτζιτς και Μαραγκουδάκης που υποβλήθηκαν σε μαγνητική, με τις εξετάσεις τους μην καταδεικνύουν προβλήματα  όμως δύσκολα θα ρισκάρει τη συμμετοχή τους ο έμπειρος τεχνικός ενόψει και της κρίσιμης συνάντησης  το Σάββατο (2/3) στην Κέρκυρα.

Από την άλλη, δικαίωμα να παίξουν έχουν οι Αγκιλέρα και Ποτουρίδης, παρότι είναι τιμωρημένοι για το πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη διάθεση του Αναστασιάδη, αν εξαιρεθούν οι πέντε "τραυματίες", συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς τους Κάλαϊτζιτς, Μαραγκουδάκη, είναι οι εξής (22): Κηπουρός, Λαζαρίδης, Ζάλουντοκ, Ποτουρίδης, Τζανής, Δημήτρης, Στόλερ, Γκονζάλες, Αργυρόπουλος, Κουρτεσιώτης, Αγκιλέρα, Τετέ, Δέντσας, Μιρτσέτα, Λαμπάρθε, Μαρτσάκης, Τσοντάκης, Ναζλίδης, Γιάννου, Αναστασάκος, Γιακουμάκης και Τσιντί.

Ο Αστέρας φιλοξενείται βρίσκεται στα Χανιά  με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά από τη νίκη επί της ΑΕΚ και την βαθμολογική ανάσα που πήρε και δεν έχει κάτι να χάσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κάτι που σαφώς τον καθιστά ακόμα πιο απρόβλεπτο αντίπαλο.

Δυσκολίες για τα φαβορί

Μέχρι τώρα το Κύπελλο είχε αρκετές εκπλήξεις και οι 'μεγάλοι' που έφτασαν στην 8άδα μοιάζουν υποψιασμένοι. Εξάλλου, το έργο τους μόνο εύκολο δεν αναμένεται αφού οι αντίπαλοί τους έχουν δείξει τα… δόντια τους.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται (20:00) στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από έναν πολύ οργανωμένο και επικίνδυνο αντίπαλο, θα πρέπει να… αντιμετωπίσουν και την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον ΠΑΣ) αφού το γήπεδο των «Ζωσιμάδων» λόγω της έντονης βροχόπτωσης, μοιάζει με… βούρκο.

Πιο ισορροπημένο ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα σε Βέροια και Πανθρακικό με το πρώτο ματς, την Τετάρτη (18:00), να διεξάγεται στην έδρα της «βασίλισσας του βορρά».

Τέλος, αύριο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Λεβαδειακό, στο ματς που ολοκληρώνει την πρώτη φάση των αγώνων της «8άδας» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα:

Τετάρτη, 27/2

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης (16:00)

Βέροια-Πανθρακικός (18:00)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός (20:00)

Πέμπτη, 28/2

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός (20:00)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News