default-image

Παρουσιάστηκε η μπάλα του τελικού

Ποδόσφαιρο
Παρουσιάστηκε η μπάλα του τελικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για έβδομη φορά, το Γουέμπλεϊ θα φιλοξενήσει τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί στο ματς που θα σηματοδοτήσει το φινάλε της φετινής χρονιάς στο Champions League σχεδιάστηκε από την Adidas για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από τον πρώτο τελικό που φιλοξένησε το ιστορικό αυτό γήπεδο.

Το 1963, ήταν η πρώτη φορά που δυο φιναλιστ διεκδίκησαν στο χορτάρι του Γουέμπλεϊ το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η Μίλαν με δυο τέρματα του Αλταφίνι είχε επικρατήσει της Μπενφίκα με 2-1.

Από εκείνη την ημέρα ακολούθησαν οι τελικοί : του 1968 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπενφίκα 4-1), του 1971 (Αγιαξ-Παναθηναικός 2-0), του 1978 (Λίβερπουλ-Μπριζ 1-0), του 1992 (Μπαρτσελόνα-Σαμπντόρια 1-0) και του 2011 (Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1), οι οποίοι επίσης καταγράφονται στη μπάλα.

Υπενθυμίζουμε πως ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στο Γουέμπλει στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων ιστορίας της αγγλικής ομοσπονδίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η μπάλα του τελικού, Wembley Finale, θα χρησιμοποιηθεί νωρίτερα από τις ομάδες που μετέχουν στη φάση των νοκ-αουτ του Champions League.

Πηγή: England365.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News