default-image

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα απόψε στον πρώτο ημιτελικό

Ποδόσφαιρο
Ρεάλ-Μπαρτσελόνα απόψε στον πρώτο ημιτελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη (22:00, OTE Sport 1).

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αναμετρώνται στον «Σαντιάγο Μπερναμπέου», έχοντας ως στόχο να προκριθούν στον τελικό του Copa Del Rey.

Εκτός από το τρόπαιο, παίζονται και άλλα πράγματα για τις δύο ομάδες. Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 222 «Clasico» ανάμεσα στους «μερένχες» και τους Καταλανούς. Τα 88 ματς είχαν λευκή απόχρωση, 87 «μπλαουγκράνα» και 47 έληξαν χωρίς νικητή.

Όσον αφορά τους αγώνες που ήταν γηπεδούχος η «βασίλισσας», η παράδοση είναι υπέρ της Ρεάλ που μετράει 61 νίκες, 25 ήττες από την «Μπάρτσα» και 24 ματς έληξαν ισόπαλα.

Όπως σε κάθε ντέρμπι ανάμεσα στις (κατά γενική ομολογία) καλύτερες ομάδες του κόσμου αυτή τη στιγμή, η προσοχή θα είναι στραμμένη στους ηγέτες. Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι καλούνται να δώσουν το κάτι παραπάνω, ώστε να ικανοποιήσουν και τον πιο περίεργο φίλαθλο.

Στη μάχη των πάγκων, ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Τίτο Βιλανόβα θα χρησιμοποιήσουν τα καλύτερά τους «όπλα» για να μπορέσουν να πάρουν το επιθυμητικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο περά από τη νίκη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Ράμος, Κοεντράο, Ντι Μαρία και τους τραυματίες Κασίγιας-Πέπε. Από την πλευρά τους, οι Καταλανοί θα αγωνιστούν χωρίς τους τραυματίες Μουνιέσα και Ντος Σάντος, τον ανέτοιμο Αμπιντάλ και εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν οι Τέγιο, Κουένκα και Μοντόγια.

Την εστία της Ρεάλ θα υπερασπιστεί ο Αντάν, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Εσιέν, Βαράν, Καρβάλιο και Αρμπελόα. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Κεντίρα. Πιο μπροστά θα παίξουν ο Εζίλ, ο Μόντριτς και ο Ρονάλντο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μπενζεμά.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Πίντο θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Την τετράδα στην άμυνα θα αποτελέσουν οι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ και Άλμπα. Ως «κόφτης» θα παίξει ο Μπουσκέτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Φάμπρεγας και Τσάβι. Στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Ινιέστα, Πέδρο και Μέσι.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News