default-image

Συνήλθε ο ΠΑΟ, 1-2 στο Περιστέρι

Ποδόσφαιρο
Συνήλθε ο ΠΑΟ, 1-2 στο Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κορυφαίο τον Τοτσέ, που έφτιαξε ουσιαστικά και τα δύο γκολ (Ζέκα, Μπουμσόνγκ), αλλά ήταν μέσα και σ' όλες τις φάσεις του Τριφυλλιού και άξιους συμπαραστάτες τους Σισοκό, Ζέκα, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα (1-2) από την έδρα του Ατρομήτου που μείωσε στο τέλος με τον Καραμάνο.

Βελτιωμένοι και ψυχωμένοι οι πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες μετά από 5 αγώνες (τελευταίο τρίποντο στη Ν. Σμύρνη επί του Πανιωνίου στις 2 Δεκεμβρίου) και πλησίασαν στους 2 βαθμούς την πεντάδα και στα play off.

Μια έκπληξη περιελάμβανε η ενδεκάδα του Τριφυλλιού, καθώς ο Φάμπρι αποφάσισε να ξεκινήσει βασικό τον Καζιγιάμα αντί του Κουίνσι που δοκίμαζε στις τελευταίες προπονήσεις. Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι 10 πράσινοι ήταν οι αναμενόμενοι. Ο Καρνέζης κάτω από τα γκολπόστ, με τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Μπουμσόνγκ και Σπυρόπουλο στην άμυνα, τους Σο και Βιτόλο αμυντικά χαφ, τον Ζέκα και τον Σισοκό στα "φτερά" και τον Ιάπωνα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τοτσέ.

Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-1-2-3. Ο Ιτάνζ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Σκόνδρας Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης στην άμυνα. Ο Ιγκλέσιας σε ρόλο κόφτη, με τους Πίτου, Δημούτσο μπροστά του, τους Σουμπίνιο (δεξιά), Επσταϊν στις πτέρυγες και τον Κούτσι στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό με τις δύο ομάδες να κοιτάζουν περισσότερο τα... μετόπισθεν και το ματς να... ζεσταίνεται κάπως στο τελευταίο 10λεπτο, με τον Ατρόμητο δύο φορές με τον Δημούτσο και μια με τον Πίτου Γκαρσία να απειλεί την εστία του Καρνέζη, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο. Με την έναρξη της επανάληψης ο Μαρίνος πέρασε στη θέση του Σπυρόπουλου που δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι.

Οι πράσινοι μπήκαν καλύτερα και στο 52' έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Τοτσέ να βγαίνει απέναντι από τον Ιτάνζ σε πλάγια θέση, ύστερα από μπαλιά του Σισοκό, αλλά ο Ισπανός επιθετικός νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Ατρομήτου. Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και πίεζε ψηλά τους κυανόλευκους. Από λάθος του Γιαννούλη στο 59', που γύρισε προς τα πίσω, ο Τοτσέ βγήκε απέναντι από τον Ιτάνζ και για να σιγουρέψει το γκολ έσπασε τη μπάλα δεξιά στον Ζέκα, που την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα για το 0-1.

Το Τριφύλλι απελευθερώθηκε μετά από το προβάδισμα που πήρε την ώρα που οι παίκτες του Ατρομήτου έδειχναν σαστισμένοι. Ο Μαυρίας πέρασε στη θέση του Καζιγιάμα στο 65' και λίγο έλειψε να σκοράρει στο 74', όταν ο Βιτόλο έβγαλε στον Τοτσέ από τα δεξιά, ο Ισπανός έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Ζακυνθινός μεσοεπιθετικός με σουτ στην κίνηση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ιτάνζ που απέκρουσε.

Ο Παναθηναϊκός τούτη τη φορά φρόντισε να τελειώσει το ματς και να μην κάτσει πάνω στο 0-1, έτσι στο 78', μετά από εκτέλεση φάουλ του Σο, ο Τοτσέ και πάλι με πλάτη στο τέρμα έκανε το γυριστό, ο Ιτάνζ απέκρουσε και ο Μπουμσόνγκ στην επαναφορά από κοντά με πλασέ έκανε το 0-2 κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη του Τριφυλλιού, με τον Καραμάνο απλώς να μειώνει στο 90' με τον Καραμάνο, ύστερα από κόρνερ και αναταραχή στην περιοχή των πρασίνων.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος, Ιγκλέσιας (68' Ουντότζι), Επστάιν, Σουμπίνιο (56' Μπρίτο), Κούτσι (79' Καραμάνος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος (46' Μαρίνος), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό (89' Φουρλάνος), Καζιγιάμα (65' Μαυρίας), Τοτσέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News