default-image

Ήττα του ΟΦΗ με 2-1 από την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ήττα του ΟΦΗ με 2-1 από την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 1-0 στο 40ο λεπτό με το γκολ του Σόουζα στο ΟΑΚΑ, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε στο β' ημίχρονο να γυρίσει το παιχνίδι και με τα γκολ των Πετρόπουλου στο 56' και Παυλή στο 81' πήρε τη νίκη με 2-1 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη με την Ένωση να φτάνει στην ανατροπή που της δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ πήρε τον πρωτοβουλία των κινήσεων και κυρίως από τα δεξιά με τον Αρκούδα, πίεζε την άμυνα του ΟΦΗ. Στο 10' ο Αρκούδας από την σέντρα του γηπέδου, έβγαλε μπαλιά στον Πετρόπουλο ο οποίος προσπάθησε στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών να πάρει την κεφαλιά αλλά δεν πρόλαβε.

Η Ένωση συνέχισε την πίεση στην αντίπαλη άμυνα και στο 16' ο Ρίκκα έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν από τα δεξιά ο Φούντας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε στην γραμμή του άουτ και μέσα από την περιοχή, έσπασε στο κέντρο της περιοχής όπου ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε την προβολή, αλλά δεν πρόλαβε υπό την πίεση του Μονιάκη.

Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ από το κέντρο με τον Γκερέιρο, έβγαλε μπαλιά στον Πετρόπουλο μέσα στην περιοχή, ο οποίος κόπηκε και ερχόμενος ο Γκερέιρο έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αγριμάκη.

Όσο τα λεπτά περνούσα, τόσο περισσότερο ανέβαινε η ΑΕΚ αλλά και ο κόσμος, με τον ΟΦΗ να δείχνει πως δεν μπορεί να αντιδράσει στην πίεση των γηπεδούχων.

Στο 27', πανέμορφη συνεργασία μεταξύ Κορδέρο - Γκερέιρο - Πετρόπουλο, με τον τελευταίο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής να πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα να περνάει μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Και ενώ σε όλα το ημίχρονο ο ΟΦΗ βρισκόταν στην άμυνα στο 40' ήρθε η ανατροπή! Στην μοναδική προσπάθεια που βγήκαν μπροστά οι Κρητικοί, κέρδισαν κόρνερ, εκτέλεσε ο Βερόν και ο Σόουζα αφού ξέφυγε από τον Κουτρουμπή, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να περάσει καρφωτή δίπλα από τον Κωνσταντόπουλο που δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ανοίγοντας το σκορ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ και την ΑΕΚ να καλείται στην επανάληψη να επανέλθει στον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τα περιθώρια να έχουν στενέψει, η ΑΕΚ βγήκε μπροστά από νωρίς για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 48', ο Κορδέρο βρήκε στα δεξιά μέσα στην περιοχή τον Πετρόπουλο, ο οποίος αφού κατέβασε την μπάλα με το στήθος, έκανε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Πετρόπουλος ο λυτρωτής

Ότι δεν κατάφερε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος το πέτυχε στην επανάληψη καθώς η πίεση έφερε καρπούς και στο 56' το παιχνίδι ήρθε στα ίσα. Στην επίθεση η Ένωση, σέντρα του Τσουμάγκα από τα αριστερά και ο Πετρόπουλος πετάχτηκε στο πρώτο το δοκάρι φέρνοντας γράφοντας το 1-1.

Από το σημείο του γκολ της ΑΕΚ και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την βροχή να μην λέει να σταματήσει και φυσικά να δυσκολεύει το έργο των 22 ποδοσφαιριστών.

Ο αγωνιστικός χώρος έγινε πολύ βαρύς και ήταν πολύ δύσκολο να υπάρχουν οργανωμένες επιθέσεις με την μπάλα να γλιστράει με το παραμικρό. Λόγω του καιρού έγινε και η φάση που έκρινε τον αγώνα...

Γκολ - σωτηρίας ο Παυλής

Από τα δεξιά η ΑΕΚ στην επίθεση, ο Καραλής έβγαλε την σέντρα, ο Αγριμάκης φάνηκε να μπλοκάρει, αλλά η μπάλα του έφυγε από τα χέρια, ο Παυλής πετάχτηκε και την κλότσησε η μπάλα κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα, πριν προλάβει ο τερματοφύλακας το ΟΦΗ να μπλοκάρει, ο επιθετικός της ΑΕΚ με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1.

Μέχρι το σφύριγμα της λήξης η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ και να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ απέναντι στον ΟΦΗ.

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Τσουμάγκας, Μητρόπουλος, Ρίκκα (Καραλής 79'), Κορδέρο, Γκερέιρο (Κατίδης 70'), Φούντας (Παυλής 77'), Πετρόπουλος

ΟΦΗ (Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Μπανούσης, Μονιάκης, Ζορμπάς (Μπούρμπος 74'), Κουτσιανικούλης, Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Σόουζα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News