Ποδόσφαιρο

Σαρρής: "Δυνατά για το Euro 2020 η Αθήνα"

Υποψηφιότητα για να λάβει μέρος στην διοργάνωση του Euro 2020 που θα διεξαχθεί σε 13 πόλεις, θα καταθέσει η Αθήνα, σύμφωνα με τον Γιώργο Σαρρή.

Mετά την επισημοποίηση της απόφασης της UEFA να διεξαχθεί το Euro 2020 σε 13 πόλεις της Ευρώπης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, έκανε γνωστό ότι η Ελλάδα θα καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για να συμμετέχει στην διοργάνωση. Ο κ. Σαρρής με δηλώσεις του στην NOVA, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν: «έγκλημα να μην διεκδικήσει η Ελλάδα κάτι τέτοιο» και ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη γίνει συζήτηση με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή:

Κύριε πρόεδρε η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε την διεξαγωγή του EURO 2020 να γίνει σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις. Είναι αυτό μια ευκαιρία για τη χώρα μας να πάρουμε ένα κομμάτι απο τη γιορτή;
"Φυσικά και είναι ευκαιρία και το έχουμε δηλώσει από την αρχή. Το έχουμε συζητήσει και με τον κύριο Ιωαννίδη ο οποίος είναι πρόθυμος να κάνει ότι χρειαστεί όταν χρειαστεί για να καταθέσουμε φάκελο.Κι αναμένουμε ολοκληρωμένες οδηγίες από την ΟΥΕΦΑ για να καταθέσουμε φάκελο για να είμαστε έτοιμοι κι εμείς να καταθέσουμε φάκελο και πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε δυνατά να είναι η Αθήνα μια από τις πόλεις η οποία θα αναλάβει να πάρει μέρος σε αυτή τη γιορτή."

Η Αθήνα λόγω του ΟΑΚΑ, έτσι δεν είναι; "Ναι, είναι το μόνο γήπεδο στην Ελλάδα που μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση."

Κύριε Σαρρή θεωρείται ότι αυτή η προοπτική που ανοίγεται από τον Μισέλ Πλατινί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το να πάρουμε δηλαδή το EURO από μία χώρα και να το διασπείρουμε σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις; "Νομίζω ναι, νομίζω ότι είναι μια πάρα πολύ σωστή απόφαση αυτή και ίσως αν έχει την επιτυχία που πιστεύω ότι θα έχει, να καθιερωθεί μετά."

Ασφαλώς και τα διαδικαστικά είναι νωρίς να μιλάμε γι' αυτά, ωστόσο σε ένα όμιλο στην Ελλάδα θα ήταν δυνατό να δούμε και τη χώρα μας ή για λόγους ανταγωνισμού θα πρέπει οι χώρες να αγωνίζονται εκτός της έδρας τους, αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι; "Αυτά είναι διαδικαστικά θέματα τα οποία δεν έχουν συζητηθεί ακόμα και δεν μπορώ να σας πω. Μακάρι να πάρουν απόφαση ότι αν μετέχει και η Ελλάδα να συμμετέχει στον όμιλο που θα διεξαχθεί εδώ. Αλλά αυτά είναι πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο."

Οπότε μένουμε στο γεγονός ότι η ΕΠΟ θα διεκδικήσει ασφαλώς ένα κομμάτι από το EURO του 2020 ώστε να ζήσουμε κι εμείς τη γιορτή αυτή του ποδοσφαίρου που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ δύσκολο. "Φυσικά και θα ήταν έγκλημα να μη διεκδικήσει η Ελλάδα κάτι τέτοιο."

Πηγή: sport-fm.gr

Σχόλια