Δεν έφτανε ο Νέντοβιτς στον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ
Δεν έφτανε ο Νέντοβιτς στον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «πράσινοι» έχασαν από την ανώτερη Άλμπα στο Βερολίνο με 87-78…

Μεγάλα σκαμπανεβάσματα, ελάχιστες λύσεις στην επίθεση, ένας Νέμανια Νέντοβιτς εναντίον όλων και ήττα στο Βερολίνο για τον Παναθηναϊκό, που λύγισε απέναντι στην Άλμπα (87-78) στον εξ αναβολής αγώνα για την 19η αγωνιστική της EuroLeague το βράδυ της Τετάρτης (6/4).

Ο Σέρβος σούπερσταρ του Παναθηναϊκού έκλεισε τον αγώνα με 27 πόντους σε 28:33 (8/11 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές), είχε μια άτσαλη προσγείωση στο παρκέ στο 37', άφησε τους πάντες με την εντύπωση ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ευτυχώς όμως αποχώρησε με τις δικές του δυνάμεις από τον αγωνιστικό χώρο για τον πάγκο σε μια βραδιά στην οποία κυριάρχησε.

Στο 8-19 οι πράσινοι, στο 12-15 η ομάδα του Βερολίνου που κάλυψε τις απουσίες της, είχε ισορροπία σε δίποντο και τρίποντο, είχε και εντυπωσιακή αναλογία ασίστ/λαθών για να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση απέναντι σε έναν απογοητευμένο αντίπαλο.

Ο αγώνας

Με αποτελεσματικότητα στο δίποντο (5/5 στο πρώτο πεντάλεπτο), ο Παναθηναϊκός διάβασε καλά το παιχνίδι στο ξεκίνημα, όμως ο Λο με σκοράρισμα και δημιουργία έκανε τη διαφορά για το 17-11 στο 6'. Ο θηριώδης Κουμάτζι ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα για τον Παπαγιάννη προς τα τέλη της περιόδου, ο Μπλατ έβαλε τρίποντο για το 28-13 στο 9' και ξαφνικά, μέσα σε λίγες μόνο φάσεις, το παιχνίδι έγειρε προς την πλευρά των γηπεδούχων.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλή, όμως ο Νέντοβιτς τον πήρε στις πλάτες του, σκόραρε κατά ριπάς για το 37-28, με τον Μέικον να μειώνει στους έξι (37-31) και το παιχνίδι να αλλάξει ξανά μορφή, μέσα σε λίγες φάσεις. Ο Νέντοβιτς έβαλε τρίποντο για το 37-34, αφού προηγουμένως είχε γκρινιάξει επειδή η μπάλα δεν έφτασε στα χέρια του, με το 44-40 του ημιχρόνου να τους αφήνει όλους χαρούμενους. Τους γηπεδούχους για το προβάδισμα και τους φιλοξενούμενους για την αντίδραση.

Η εικόνα της τρίτης περιόδου, πάντως, θύμιζε περισσότερο εκείνη της πρώτης παρά της δεύτερης. Η Άλμπα είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, έχτισε ξανά ένα προβάδισμα ασφαλείας, με τον Νέντοβιτς να συνεχίζει το one man show για τον Παναθηναϊκό που έπεσε στο -14 στο τέλος της τέταρτης περιόδου και δεν μπορούσε πια να αντιδράσει. Ο Σέρβος έπεσε άτσαλα στο παρκέ, 3:09 πριν από το φινάλε και όλοι ένιωσαν ένα... σφίξιμο στην καρδιά, βγήκε ωστόσο μόνος του από το παρκέ για να μην κλείσει η βραδιά εφιαλτικά για τους πράσινους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-13, 44-40, 69-55, 87-78

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News