Δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ιωνικού

Μπάσκετ
Δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ιωνικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αρκετές απουσίες των πρασίνων επηρέασαν την παρουσία της ομάδας…

Το βράδυ της Δευτέρας 7 Μαρτίου, ο Ιωνικός έκανε σπουδαία προσπάθεια απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν φοβήθηκε το μέγεθος του αντιπάλου, άδραξε την ευκαιρία που του δόθηκε λόγω της λειψανδρίας των πρασίνων στην περιφέρεια (Στέφαν Γιόβιτς, Ντάριλ Μέικον, Ιωάννης Παπαπέτρου) και κυνήγησε μέχρι τέλους τη νίκη. Δίχως όμως αποτέλεσμα, αφού έμεινε δίχως πόντο στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης.

Παρά την κακή εμφάνιση και την αστοχία, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πήρε το ροζ φύλλο αγώνα (68-61) για τη 16η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας τις δεκατρείς σερί νίκες.

Ο αγώνας

Το θέαμα στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν το ενδεδειγμένο, αφού κυριάρχησαν τα πολλά άστοχα σουτ και τα λάθη εκατέρωθεν. Αυτό βέβαια δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον Ιωνικό, ο οποίος βρήκε τον τρόπο να είναι ανταγωνιστικός (15-15 στο 10'), παρά τα 5/17 εντός παιδιάς. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν δυσλειτουργικός και δυσκίνητος στην επίθεση εν τη απουσία καθαρών χειριστών, αδυνατώντας να δημιουργήσει ανισορροπία στην άμυνα των γηπεδούχων.

Γι αυτό κιόλας σκόραρε με το σταγονόμετρο, αντιμετωπίζοντας τα μεγαλύτερα προβλήματα από το 12' έως το 18' της αναμέτρησης. Διάστημα στο οποίο ο Ιωνικός πήρε πολλά από τον Μουχαϊμίν Μουσταφά (7 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τον Ντάνιελ Χάμιλτον (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ) στον δρόμο για το +8 (35-27 στο 18'). Οι πράσινοι αντέδρασαν, μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, αλλά ο Ιωνικός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +3 (38-35) χάρη στο τρίποντο του Ντάνιελ Χάμιλτον στην εκπνοή.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε για μεγάλο διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο, από την στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να τρέξουν το γήπεδο. Ο Δημήτρης Πρίφτης χρησιμοποίησε πεντάδες με τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τον Χάουαρντ Σαντ Ρος προκειμένου να βελτιώσει τη δημιουργία του, κάτι που σταδιακά απέδωσε. Ο Ιωνικός βρέθηκε μέχρι το +8 (52-44 στο 26'), αλλά από εκεί κι έπειτα τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν.

Οι πράσινοι πήραν πόντους από την περιφέρεια και σε συνδυασμό με την αστοχία του Ιωνικού στα δίποντα, ήρθε η ανατροπή. Σε τέτοιο βαθμό που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρέθηκε μέχρι το +5 (56-61 στο 33'), δείχνοντας πως πλέον έχει αυτός τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα αντέδρασε προς στιγμήν και με πέντε διαδοχικούς πόντους δημιούργησε την ισοπαλία (61-61 στο 35'), αλλά κάπου εκεί έμεινε από δυνάμεις και επιλογές.

Δίχως να πετύχει πόντο για τα επόμενα τέσσερα λεπτά έδωσε στους φιλοξενούμενους την αφορμή να αποκτήσουν ξανά μικρό -αλλά σημαντικό βάσει εικόνας- προβάδισμα και να φτάσουν εκ νέου στο +7 (61-68 στο 39'), το οποίο δεν αμφισβητήθηκε μέχρι το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε μετά κόπων και βασάνων στη νίκη, για να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-15, 38-35, 54-55, 61-68.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News