Έχασε από την ουραγό της Euroleague ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Έχασε από την ουραγό της Euroleague ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηττήθηκε για 2η φορά φέτος με 96-83…

Ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός για τρεις περιόδου, βρέθηκε μέχρι το -23 (43-66 στο 25') απέναντι στη Ζάλγκιρις και μοιραία ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ (96-83) σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ήταν κάκιστοι στις δύο πλευρές του παρκέ για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κι αν δεν υπήρχε ο Νεμάνια Νέντοβιτς (16 πόντοι με 4/4 τρίποντα και 4/4 βολές στην τρίτη περίοδο), τότε η κατάσταση θα εξελισσόταν ακόμη πιο άσχημα. Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ γνώρισε ακόμη μια ήττα στη φετινή διοργάνωση, τη δεύτερη από τη Ζάλγκιρις που είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Όλα αυτά σε μια περίοδο, που ο Δημήτρης Πρίφτης δεν έχει καν τη δυνατότητα να δουλέψει με τους παίκτες του, όπως θα ήθελε, λόγω των τραυματισμών (Ιωάννης Παπαπέτρου, Στέφαν Γιόβιτς, Οκάρο Γουάιτ, Λευτέρης Μποχωρίδης) που τον πλήττουν μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας -είναι ενδεικτικό πως μετά την επιστροφή από την Κρήτη, οι πράσινοι δεν συμπληρώνουν καν δεκάδα για διπλό στην προπόνηση.

Ο αγώνας

Η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος εκτέθηκε σε συνεχόμενες κατοχές της Ζάλγκιρις με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -10 (5-15) στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Δημήτρης Πρίφτης άλλαζε πρόσωπα, στόχευση, κατεύθυνση, αλλά η ουσία ήταν η ίδια. Είναι ενδεικτικό πως ο προπονητής του τριφυλλιού πήρε τα δύο τάιμ άουτ του ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο βρήκε τους γηπεδούχους στο -19 (10-29) με 4/12 σουτ εντός παιδιάς και 4 λάθη.

Η ίδια άσχημη εικόνα συνεχίστηκε στη δεύτερη περίοδο, με την άμυνα ζώνης που χρησιμοποιήθηκε να μην αποδίδει στο ελάχιστο. Η Ζάλγκιρις είχε ρυθμό στην επίθεση, πήρε πολλά από τον Εντγκάρας Ουλανόβας και τον Ζοφρί Λοβέρν κι έτσι διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας μέχρι την ανάπαυλα. Το -18 (34-52) του ημιχρόνου υποδείκνυε πως πολλά έπρεπε να αλλάξουν για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, μεταξύ των οποίων τα ποσοστά ευστοχίας (1/8 τρίποντα) και τα ριμπάουντ (9 έναντι 17).

Αν το πρώτο μέρος ήταν κακό για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ακόμη χειρότερο. Τουλάχιστον στο μεγαλύτερο κομμάτι του, αφού οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Η διαφορά έφτασε μέχρι το +22 (38-60 στο 24') για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν βελτιώσει πλέον το ποσοστό στο περιφερειακό σουτ. Αν δεν υπήρχε μάλιστα ο Νεμάνια Νέντοβιτς από την πλευρά του τριφυλλιού, η κατάσταση θα ήταν τραγική. Πολύ απλά γιατί ο 31χρονος γκαρντ είχε 16 πόντους με 4/4 τρίποντα και 4/4 βολές στο δεκάλεπτο, όντας ο μοναδικός που έκανε πράγματα στην επίθεση μέχρι το -15 (61-76) του 30ού λεπτού.

Στην τελευταία περίοδο, φάνηκε να αλλάζει κάτι για λίγο, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που θα διαμόρφωνε νέα συνθήκη στον αγώνα. Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν να μαζέψει τη διαφορά μέχρι το -14 (73-88 στο 37'), πριν παραδοθεί στη Ζάλγκιρις, από την οποία ηττήθηκε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-29, 34-52, 61-76, 83-96.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News