Bαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Βαρκελώνη

Μπάσκετ
Bαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Βαρκελώνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλο επίπεδο η Μπαρτσελόνα, νίκησε 86-60…

Δεν ήταν ματς που ο Παναθηναϊκός είχε κυκλώσει στο πρόγραμμά του. Δεν είχε στόχο να κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα, πήγε εκεί χωρίς τον Νέμανια Νέντοβιτς και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, έκανε αξιόλογη προσπάθεια στο ξεκίνημα, στο τέλος όμως γνώρισε μια πολύ φυσιολογική ήττα (86-60) από μία αντίπαλο που δεν έχει απλώς στόχο την οκτάδα ή το Final Four, αλλά την κατάκτηση της EuroLeague που έχασε πέρυσι από την Αναντολού Εφές.

Στο 5-7 έπεσαν οι πράσινοι που συνεχίζουν να ψάχνουν την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη τους (5-6 στο ΟΑΚΑ, 0-11 μακριά από αυτό), ενώ θα συνεχίσουν στην 26η αγωνιστική με νέο ταξίδι, αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσουν Βιλερμπάν στη Λιόν. Στο 19-5 οι Καταλανοί (12-1 εκτός και 7-4 εκτός έδρας), που είχαν πλουραλισμό, είχαν αποτελεσματικότητα και λίγα άσχημα διαστήματα. Έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να πάρουν το ματς, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να είναι το μόνο τους πρόβλημα στο σαραντάλεπτο.

Ο αγώνας

Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς. Είχε μεν 1/1 δίποντο και 1/1 τρίποντο, είχε όμως και πέντε λάθη σε τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα να βρεθεί από νωρίς στον ρόλο του κυνηγού (10-5). Ένα χτύπημα στο γόνατο ανάγκασε τον Έβανς να πάει από νωρίς στον πάγκο, με τον Παπαγιάννη να τον αλλάζει και να κάνει απίθανη δουλειά καρφώνοντας ξανά και ξανά για το 17-15, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου. Τα λάθη είχαν πονέσει τους πράσινους, ακόμη κι έτσι όμως, η εικόνα τους ήταν καλή στο εκτελεστικό κομμάτι (6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα).

Με τον Έξουμ να παίρνει φάσεις στο ξεκίνημα της δεύτερης και να σκοράρει εννέα σερί πόντους, η Μπαρτσελόνα πήγε γρήγορα στο +9 (26-17) και στο +13 (30-17) με τον Γιοκουμπάιτις και στο +14 (35-21) με τρίποντο του Καλάθη από την κορυφή στο 17'. Οι πράσινοι δεν έβρισκαν συνεργασίες στην επίθεση, δεν είχαν καλά σουτ, ο Χέιζ έβαλε διαδοχικά τρίποντα για το 41-21 και στο ημίχρονο η κατάσταση από δύσκολη, είχε γίνει... πολύ δύσκολη. Όχι γιατί ο Παναθηναϊκός είχε 1/6 τρίποντα, αυτό του Μποχωρίδη στην πρώτη φάση του αγώνα, αλλά γιατί μετρούσε 13 λάθη για μόλις έξι ασίστ.

Με ένα 9-2 σε δύο λεπτά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Μπαρτσελόνα εκτόξευσε το προβάδισμά της στους 27 (54-27), όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε μια αξιόλογη αντίδραση. Μείωσε στους 20 (58-38), δεν μπορούσε να πανηγυρίσει γι' αυτό, δεν άφησε όμως τους Καταλανούς να τον διαλύσουν και αυτό ήταν... κάτι. Βέβαια το 63-42 της τρίτης περιόδου δεν μπορούσε να αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για κάτι περισσότερο, αν και το σκορ του δεκαλέπτου (18-17) μπορούσε να θεωρηθεί ως θετικό βήμα από τη στιγμή που η κατάσταση δεν ξέφυγε από τον έλεγχο της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη.

Η τέταρτη περίοδος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Γιασικεβίτσιους να τραβάει νωρίς τους σημαντικούς του παίκτες στον πάγκο. Ο Καλάθης έπαιξε 17:49, ο Μίροτιτς πήρε 18:59, ο Ντέιβις 16:08 και ένα βράδυ που αναμενόταν εύκολο, ήταν πράγματι τέτοιο για τους Καταλανούς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15, 45-25, 63-42, 86-60

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News