Γύρισε από το -19 ο Άρης, 81-71 τον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ
Γύρισε από το -19 ο Άρης, 81-71 τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγαλειώδης εμφάνιση από τον Ολίβιε Χάνλαν που σταμάτησε στους 35 πόντους…

Η κακή εικόνα στο Μονακό, μάλλον δεν ήταν τυχαία. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του και το βράδυ της Κυριακής (3/10) γνώρισε ήττα-σοκ στο Αλεξάνδρειο, καθώς πέταξε στα σκουπίδια το +19 του ημιχρόνου, με τον Άρη να πετυχαίνει μια πραγματικά απίθανη νίκη (81-71) μπροστά στο κοινό του που επέστρεψε στις εξέδρες!

Οσκαρική εμφάνιση από τον Ολίβιε Χάνλαν (35 πόντοι) που σφυροκόπησε τους πράσινους σε όλο το ματς, εξαιρετικός ο 19χρονος γκαρντ Όμηρος Νετζήπογλου, σε μια βραδιά που ο κόσμος της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα θυμάται για χρόνια. Το ίδιο και ο κόσμος του Παναθηναϊκού που δεν πίστευε αυτά που έβλεπε στο β' μέρος της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Πολύ χαμηλά έμεινε το σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο (6-5), καθώς οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια και οι πράσινοι μετρούσαν 2/8 (0/6 τρίποντα) με τον Νέντοβιτς να βρίσκει ξανά και ξανά σίδερο και να είναι ενοχλημένος με την διαιτησία. Ο Χάνλαν έκανε σημαντική ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού (13-7 στο έβδομο λεπτό), όμως οι πράσινοι γύρισαν γρήγορα το παιχνίδι και με επί μέρους 2-13 έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 καλύπτοντας την αστοχία τους πίσω από τα 6μ.75.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στη δεύτερη περίοδο χωρίς λάθος, έκαναν δύο γρήγορα, όμως είχαν πνίξει με την άμυνά τους τον Άρη που δεν έβρισκε σκορ. Ο Νέντοβιτς έβαλε το πρώτο του σουτ για το 17-25 στο 13', έβαλε και δεύτερο για το 17-28 στο 14' και βοήθησε την ομάδα του να ξεφύγει παίζοντας στο ρελαντί, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και με τετραπλάσιες προσπάθειες για τρίποντο (6/19) την ώρα που είχε μόλις 5/5 δίποντα. Το 24-43 του ημιχρόνου τα έλεγε όλα για την εικόνα των δύο ομάδων, με τον Άρη να μην έχει σκοράρει στον αιφνιδιασμό και τον Παναθηναϊκό να μετράει οκτώ, μαζί με ακόμη 10 από λάθη των αντιπάλων του.

Ένα δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο (επί μέρους 11-3 για το 35-46) έδωσε ενδιαφέρον στο ματς, όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο. Ο Χάνλαν έφτασε τους 23 όταν σκόραρε τρίποντο για το 44-52 στο 27', πριν κερδίσει και αντιαθλητικό φάουλ μετά από κλέψιμο στον Σαντ-Ρος στην επόμενη φάση. Ο Νετζήπογλου έγραψε το 47-52, ο Πρίφτης κάλεσε timeout, ο Γουίλιαμς μείωσε στον πόντο (55-56) και το παιχνίδι απέκτησε μια πιο άγρια ομορφιά στα τέλη της περιόδου.

Η ισοφάριση (57-57 στο 31') ενθουσίασε τον κόσμο, δημιούργησε δεύτερες σκέψεις σε σημαντικούς παίκτες του Παναθηναϊκού και έδωσε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση στον Χάνλαν που σφυροκοπούσε τους αντιπάλους του. Ο Νετζήπογλου έγραψε το 68-64 την ώρα που ο Πέρι έβρισκε σίδερο ξανά και ξανά και ο Άρης έφτασε εύκολα στη νίκη, καθώς οι πράσινοι δεν έβρισκαν παίκτη να τους κουβαλήσει όταν όλα λειτουργούσαν εναντίον τους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-20, 24-43, 55-57, 81-71

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News