Οι δηλώσεις Βόβορα και Μπαρτζώκα για το αυριανό ντέρμπι

Μπάσκετ
Οι δηλώσεις Βόβορα και Μπαρτζώκα για το αυριανό ντέρμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αγωνίζονται στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική της Euroleague

Αυξημένο ενδιαφέρον έχει η 2η αγωνιστική της Euroleague αφού απόψε το βράδυ (21:00) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς οι δύο ομάδες καλούνται να παρουσιαστούν έτοιμες για τις νέες αγωνιστικές προκλήσεις.

Η απουσία του κόσμου λόγω του κορωνοϊού, οι τραυματισμοί των Τζάκσον και Μποχωρίδη για τους "πράσινους", η μεταγραφή του Κίφερ Σάικς και το γεγονός ότι οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες, βρίσκονται όλα σε πρώτο πλάνο, με τον Γιώργο Βόβορα να λαμβάνει τα πάντα υπόψη στις δηλώσεις του για το μεγάλο παιχνίδι .

Αναλυτικά ο τεχνικός των "πράσινων" δήλωσε:

Στο αρχικό του σχόλιο για το ντέρμπι: "Είναι ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. θα παίξουμε χωρίς τον κόσμο μας που πάντα παίζει μεγάλο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια.

Είναι μια ιδιαίτερη σεζόν. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια εμπειρία. Έχει δύο από τους καλύτερους παίκτες στα γκαρντ και τον παράγοντα του άδειου γηπέδου. Μέσα από την ενέργεια και την μαχητικότητα να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για τους μαζεμένους τραυματισμούς στην περιφέρεια της ομάδας του: "Το πιο δύσκολο είναι πως παίξαμε με 2 πόιντ γκαρντ κόντρα στην Χίμκι και τώρα θα παίξουμε με διαφορετικά γκαρντ. Μέσα από τις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε.

Ο Λευτέρης (σ.σ Μποχωρίδης) έκανε εξαιρετική δουλειά στο προηγούμενο παιχνίδι. Με δύο διαφορετικά γκαρντ (Σαντ-Ρος, Σάικς) θα κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Οι μικρές λεπτομέρειες θα κρίνουν το παιχνίδι. Η τακτική ίσως βρεθεί σε δεύτερο πλάνο".

Για την απόκτηση του Σάικς: "Προσπαθούμε να τον εντάξουμε στην ομάδα. Ήταν μια προσθήκη που την κάναμε τελευταία στιγμή. Ήταν σημαντικό πως ήταν στην Αθήνα. Μας έχει κάνει εντύπωση η θετικότητα και το πόσο προσαρμόστηκε".

Για την κατάσταση των Γουάιτ και Σαντ-Ρος και αν θα είναι στην 12άδα: "Ο Γουάιτ έβγαλε μεγάλο μέρος της προπόνησης. Θεωρώ πως δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα τότε και ο Γουάιτ και ο Ρος θα είναι στην 12άδα".

Για την κατάσταση του Σαντ-Ρος: "Είναι ένα παιδί που χτύπησε 4 Σεπτέμβρη και παίζει σε μια ιδιαίτερη θέση, είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Έχει κάποια στοιχεία που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και με αυτό το σκοπό πρέπει να μπει. Με συνεργασία να λύσουμε όλα τα προβλήματα".

Για την ανετοιμότητα των "αιωνίων" πριν το ντέρμπι δεδομένου ότι δεν έχουν αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους: "Αυτά τα ντέρμπι δεν έχουν σημασία η κατάσταση. Είναι παιχνίδια με ιδιαιτερότητες. Μικρές λεπτομέρειες, ένας παίκτης με δλυο συνεχόμενα σουτ ερχόμενος από τον πάγκο μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ωστόσο τόνισε στις δηλώσεις του ότι θα προτιμούσε το γήπεδο να είναι γεμάτο για μία σειρά από λόγους, ενώ στάθηκε και στην βελτίωση που οφείλουν να δείξουν οι "ερυθρόλευκοι" όσο προχωράει η σεζόν.

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε:

Για τον κορονοϊό και το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ: "Υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, δηλαδή η πανδημία που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει κόσμος, αφαιρεί μία ένταση στο πώς θα προσεγγίζεις τα παιχνίδια.

Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά την έλευση της πανδημίας στην ζωή μας, όπως και στο μπάσκετ. Παίζουμε στο ΟΑΚΑ, σε μια σκληρή έδρα. Θα προτιμούσαμε να είχε κόσμο. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις σε μια "παγωμένη" ατμόσφαιρα.

Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στην δική μας δουλειά. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Σίγουρα θα είμαστε, γιατί είχαμε περισσότερο χρόνο μαζί και θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα για να κερδίσουμε".

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει άλλες απουσίες πέραν του Ζαν-Σαρλ: "Έχουμε μια προπόνηση και ένα shoot-around αύριο (9/10) το πρωί. Δεν θα παίξει σίγουρα ο Ζαν Σαρλ. Όλοι οι άλλοι είναι διαθέσιμοι".

Για τα χαρακτηριστικά και το στυλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού: "Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με μέγεθος, έχει δυνατότητες και αδυναμίες. Το 50% των πόντων έρχεται από τρεις παίκτες (Φόστερ, Παπαπέτρου, Νέντοβιτς)".

Για το πού πρέπει να εμφανιστεί βελτιωμένος ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ζάλγκιρις: "Έχουμε προβλήματα ομοιογένειας. Δεν έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια και κάθε μέρα μας βελτιώνει.

Είχαμε ένα καλό τρίτο δεκάλεπτο με Ζαλγκίρις, αλλά στο τέταρτο είχαμε κακές επιλογές. Πρέπει να είμαστε σταθεροί στα πράγματα που κάνουμε καλά και αυτός είναι ο τρόπος να κερδίσουμε".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News