Γιαννακόπουλος: «Να κρατήσουμε τον ΠΑΟ στο υψηλότατο επίπεδο»

Μπάσκετ
Γιαννακόπουλος: «Να κρατήσουμε τον ΠΑΟ στο υψηλότατο επίπεδο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο ακόμα και αν τη νέα σεζόν αγωνίζεται στη FIBA Champions League, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» επιπρόσθετα εξέφρασε τις απορίες του όσον αφορά στη διαχείριση των εισόδων από τα τηλεοπτικά ενώ αναφέρθηκε και στον Μπερτομέου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Όταν πιστεύεις πως ένα μοντέλο έχει αποτύχει, οφείλεις να εξετάσεις κάθε πιθανή εκδοχή για να συμμετάσχεις σε ένα αξιοκρατικό και δίκαιο πρωτάθλημα, όπως αξίζει στον Παναθηναϊκό και στους εκατομμύρια φιλάθλους του. Η Ευρωλίγκα έχει αποτύχει, ο κύριος Μπερτομέου έχει κοροϊδέψει πολλούς για αρκετό χρόνο και πρέπει να βγουν κάποιες αλήθειες, που δεν έχουν βγει συνειδητά ως τώρα. 

Έχουν γίνει επαφές με άλλες ομάδες, η αλήθεια είναι πως εξεπλάγην σήμερα με την ανακοίνωση της Ευρωλίγκας, αμφιβάλλων αν την έχουν διαβάσει όλες οι ομάδες. Όπως σας είπα, όμως, οφείλω απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού, η ομάδα να συμμετέχει σε ένα δίκαιο πρωτάθλημα που σέβεται την ιστορία του, τους ανθρώπους που επενδύουν σε αυτό, αλλά και το θεσμό της οικογένειας.. Κάτι που το τωρινό μάνατζμεντ της Ευρωλίγκας δεν το υπολογίζει καθόλου… Δεν είναι όλα νούμερα, το μπάσκετ είναι άθλημα, υπάρχουν κι άλλα πράγματα πλην του καθαρά αγωνιστικού. Σαν οικογένεια εμείς όλα αυτά τα χρόνια, επενδύουμε σε ένα άθλημα που δεν σου αποφέρει πίσω έσοδα, το κάνουμε καθαρά για το μπάσκετ και την αγάπη που έχουμε… Λίγο πάνω, λίγο κάτω, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον Παναθηναϊκό που αγαπάμε… 

Ένα πράγμα θα σας πω: Νομίζει ο κύριος Μπερτομέου ότι μπορεί να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα χωρίς τον Παναθηναϊκό… Όλοι θα ξέρετε πως ο ΠΑΟ είναι το νούμερο 1 προϊόν στο τηλεοπτικό τομέα. Όλες οι συμφωνίες με τα κανάλια επανεξετάζονται… Είναι έτοιμος ο κ. Μπερτομέου να βγάλει στη δημοσιότητα το ελληνικό συμβόλαιο των 8 εκατομμυρίων, που αυτή τη στιγμή Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μοιράζονται μόλις τα 3,5 εξ αυτών; Που πάνε τα υπόλοιπα 4.5; Εγώ ρωτάω... Κι όλα αυτά την ώρα που το συμβόλαιο της Μακάμπι είναι 5 εκατ. και παίρνει τα 3 εκατ. Όλα αυτά για να καταλάβουμε πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι πάνω από το άθλημα, πόσω μάλλον ένας άνθρωπος που πληρώνεται από αυτό... 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News