Με οδηγό τον Καλάθη ο Παναθηναϊκός νίκησε 91-71 τον Ερυθρό Αστέρα

Μπάσκετ
Με οδηγό τον Καλάθη ο Παναθηναϊκός νίκησε 91-71 τον Ερυθρό Αστέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κλείδωσε» τα πλέι οφ και πάει για την τετράδα το τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (91-71), πριν από την εκτός έδρας αποστολή στη Menora Mivtachim Arena. "Μάγεψε" ο Νικ Καλάθης, βάζοντας στο κόλπο της τετράδας το "τριφύλλι"!

Με τον Νικ Καλάθη να κάνει όργια στο παρκέ του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (91-71). Οι "πράσινοι" ήταν εντυπωσιακοί σε άμυνα και επίθεση στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στους "ερυθρόλευκους" και έφτασαν στη νίκη δίχως να συναντήσουν την παραμικρή δυσκολία.

Μία νίκη που όχι μόνο τους διατηρεί εντός στόχων για τα playoffs, αλλά τους αναπτερώνει τις ελπίδες για το πλεονέκτημα έδρας. Κι αυτό γιατί την ίδια ώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχανε εκτός έδρας από τη Βαλένθια (96-88), βάζοντας "φωτιά" στη μάχη της τετράδας!

Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν εντυπωσιακό για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος βρέθηκε στο +15 (17-2) απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα που αναζητούσε τρόπους για να σταματήσει την ορμητικότητα των "πρασίνων". Ο Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ για να σώσει ό,τι μπορούσε, την ώρα που χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα λεπτά έως ότου προκύψει το πρώτο άστοχο σουτ της βραδιάς για το "τριφύλλι" (από τον Μάικ Τζέιμς).

Μπορεί προς στιγμήν ο Ερυθρός Αστέρας να βρήκε τρόπο να συμμαζέψει την κατάσταση, αλλά η ουσία δεν άλλαζε. Το "τριφύλλι" κυριαρχούσε στο παρκέ, με τον Νικ Καλάθη να τρέχει ιδανικά το γήπεδο και τον Κρις Σίνγκλετον να σκοράρει ξανά και ξανά εντός παιδιάς.

Το +9 (24-15) του α' δεκαλέπτου δεν άργησε να γίνει +14 (34-20) στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης. Με όπλο τον Νίκο Παππά αυτή τη φορά, αλλά και την αδυναμία των "ερυθρολεύκων" να βρουν παίκτη να σκοράρει από την περιφέρεια (σ.σ.: για ώρα, ο Άλεν Όμιτς με τον Μίλκο Μπιέλιτσα ήταν οι μόνοι που έβρισκαν τον στόχο).

Μία τρίλεπτη χαλάρωση αρκούσε πάντως για να δώσει το δικαίωμα στον Ερυθρό Αστέρα να πλησιάσει αρκετά (36-32 στο 17'), πριν έρθει το τάιμ άουτ του Τσάβι Πασκουάλ. Ο 45χρονος τεχνικός έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του, με την αντίδρασή τους να είναι η ενδεδειγμένη.

Δύο γρήγορα καλάθια κι η διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα, πριν φτάσουμε στο +9 (47-38) του ημιχρόνου, το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο αν ο Τζέιμς Γκιστ (1/6 σουτ) τελείωνε "δικές του" φάσεις μέσα στη ρακέτα.

Το γ' δεκάλεπτο ήταν αυτό στο οποίο το "τριφύλλι" έσπευσε να βάλει τέλος στην όποια... συζήτηση για τον νικητή της αναμέτρησης. Ο Νικ Καλάθης και ο Κρις Σίνγκλετον έπαιζαν στα "κόκκινα", με τον πρώτο να κλέβει μπάλες και να μοιράζει ασίστ και τον δεύτερο να σκοράρει κατά ριπάς. Αποτέλεσμα της δικής τους κυριαρχίας ήταν το +17 (57-40) μόλις στο 23ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο όλοι οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν σκοράρει -με τελευταίο χρονικά τον Έιντριαν Πέιν.

Όσο κι αν πάλευε ο Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς με διαφορετικά σχήματα και πρόσωπα, δεν υπήρχε κάτι να αλλάξει την ουσία της αναμέτρησης. Σε τέτοιο βαθμό που το προβάδισμα του "τριφυλλιού" έφτασε μέχρι το +22 (72-50) στο 28ο λεπτό.

Το μυαλό όλων είχε ήδη αρχίσει να ταξιδεύει για τη Menora Mivtachim Arena, όπου την Πέμπτη (22/3, 21:05) ο Παναθηναϊκός Supefoods θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αποτέλεσμα ήταν το μίνι μπλακ άουτ στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου, που έδωσε στους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι το -12 (80-68).

Ένα προσωπικό σερί του Νίκου Παππά, έβαλε τέλος στην κουβέντα με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν ξανά στο +17 (85-68) με τρία λεπτά για το τέλος. Έκτοτε τα πάντα απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να φτάνει στη νίκη με μία πειστική εμφάνιση και την προσοχή όλων να στρέφεται στη μονομαχία με την "ομάδα του λαού" σε δύο μέρες.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 47-38, 77-56, 91-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 21 (4/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/3 βολές, 4 ριμπάουντ), Ρίβερς 11 (1/7 τρίποντα), Τζέιμς 9 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Πέιν 2 (9 ριμπάουντ), Παππάς 9, Γκιστ 3 (1/6 σουτ), Βουγιούκας 3, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 17 (7/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 6 κλεψίματα, 4 λάθη), Αντετοκούνμπο 5.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Κέσελ, Νταβίντοβατς 17 (3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Λάζιτς 3 (1), Ντόμπριτς 3 (1/8 σουτ), Φελντέιν 6 (2/10 σουτ), Γιάνκοβιτς 5 (7 ριμπάουντ), Ρότσεστι 7 (2/7 σουτ, 6 ασίστ), Όμιτς 15 (6/8 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Λεσόρ 9 (6 ριμπάουντ), Ένις 1, Μπιέλτισα 5.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News