Παναθηναϊκός

Πρόστιμο από την Ευρωλίγκα στον Γιαννακόπουλου

Για την παρουσία του στο κλειστό του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό,

Πρόστιμο από την Ευρωλίγκα για την παρουσία Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ

Η Ευρωλίγκα αποφάσισε να τιμωρήσει τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλο με πρόστιμο 60.000 ευρώ για την παρουσία του στο κλειστό του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αψηφώντας την απαγόρευση που του έχει επιβάλει.

Στην σχετική ανακοίνωση η Ευρωλίγκα επισημαίνει ότι το πρόστιμο αυτό έρχεται να προστεθεί σε εκείνο (60.000 ευρώ) το οποίο έχει επιβληθεί μαζί με την απαγόρευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας:
«Η EuroLeague επιβάλει ποινή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Η EuroLeague ανακοίνωσε την Τρίτη την ποινή του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου του Παναθηναϊκού Superfoods, με βάση την μη τήρηση προηγούμενης ποινής που εξέδωσε ο Ανεξάρτητος Δικαστής του οργανισμού και τροποποιήθηκε από το Εφετείο τον τελευταίο μήνα.
Οι αποφάσεις ελήφθησαν με βάση δηλώσεις που απευθύνθηκαν στους οπαδούς της Turkish Airlines EuroLeague, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από τον κ. Γιαννακόπουλο και κρίθηκαν ότι είναι επιζήμιες για το άθλημα του μπάσκετ.
Στο τέλος της διαδικασίας , ο κ. Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με απαγόρευση πέντε μηνών από τα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες μπάσκετ της EuroLeague, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, καθώς και πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ.
Η νέα ποινή που ανακοινώνεται τώρα αφορά το γεγονός ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε την απαγόρευση, αφού παρέστη στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Αθήνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.
Το άρθρο 23 του Πειθαρχικού Κώδικα για την της EuroLeague λέει ότι η μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ανεξάρτητου Δικαστή και του Εφετείου, "θα θεωρηθεί ως πρόσθετη παράβαση" και θα τιμωρείται από την EuroLeague με πρόστιμα μεταξύ 30.000 ευρώ και 280.000 ευρώ.
Ως εκ τούτου, ο κ. Γιαννακόπουλος ενημερώθηκε για επιπρόσθετο πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ με επειδή δεν συμμορφώθηκε με την απαγόρευση από τα γήπεδα της EuroLeague».

Σχόλια