Ήττα - πισωγύρισμα για Παναθηναϊκό, 78-61 από τη Χίμκι

Αθλητισμός
Ήττα - πισωγύρισμα για Παναθηναϊκό, 78-61 από τη Χίμκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα παιχνίδι που είχε τον χαρακτήρα του "τελικού", ο Παναθηναϊκός Superfoods παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα από τη Χίμκι (78-61). Οι "πράσινοι" δεν είχαν συνοχή τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, δεν πήραν πολλά πράγματα από τους δύο πιο σημαντικούς παίκτες τους (Νικ Καλάθης, Τζέιμς Γκιστ) κι έτσι πέταξαν στα σκουπίδια μια ακόμη ευκαιρία για να "πατήσουν" στην τετράδα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε με το "καλημέρα" τη θέση του βασικού "δυαριού" στον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος έδειξε να νιώθει άνετα. Με δικά του καλάθια και τον Κέι Σι Ρίβερς να έρχεται "ζεστός" από τον πάγκο, ο Παναθηναϊκός Superfoods κράτησε την επαφή του με τη Χίμκι, η οποία προτίμησε να δώσει ρόλο δημιουργού (και όχι εκτελεστή) στον Αλεξέι Σβεντ.

Κάτι που λειτούργησε εξαιρετικά, με τον ταλαντούχο γκαρντ της ρωσικής ομάδας να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι και να βοηθάει στο +6 (24-18) της α' περιόδου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το "τριφύλλι" είχε να κάνει με την επικοινωνία στις δύο πλευρές του παρκέ. Ειδικά από την στιγμή που πέρασε στο παρκέ ο Έιντριαν Πέιν, ο οποίος είχε δύο καλές στιγμές στην άμυνα, πλην όμως επιθετικά... ψαχνόταν. Η Χίμκι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για να φτάσει στο +10 (28-18 στο 13'), με τον Τσάβι Πασκουάλ να απαντάει με τον Ίαν Βουγιούκα.

Ο αρχηγός των "πρασίνων" έκανε εξαιρετική δουλειά στο επόμενο τετράλεπτο. Έφθειρε τους ψηλούς των αντιπάλων, ήταν συνεπής στις βολές (5/6) και χάρη σε αυτόν η διαφορά έπεσε στο μισό (30-25 στο 16'). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη όμως, αφού ο Παναθηναϊκός Superfoods αδυνατούσε να βρει σουτ υπό καλές προϋποθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως έβαλε όλο κι όλο ένα σουτ (!) σε όλο το β' δεκάλεπτο, με τον Μάρκους Ντένμον να είναι ο μοναδικός που βρήκε τον στόχο. Οι υπόλοιποι είχαν 1/9 σουτ, με τους γηπεδούχους να πατούν το γκάζι και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, όντες στο +15 (46-31). Διαφορά που τους έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα για την επικράτηση.

Η κατάσταση παρέμεινε άσχημη για το "τριφύλλι" στη γ' περίοδο, αφού οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ και τη συγκέντρωση που απαιτούνταν για να μην κινδυνεύσουν. Σε τέτοιο βαθμό, που το προβάδισμά τους έφτασε στο +20 (55-35) στο 26ο λεπτό, με τον Τσάβι Πασκουάλ να ανακατεύει διαρκώς την τράπουλα. Κάπως έτσι, είδαμε ταυτόχρονα στο παρκέ τους Μάικ Τζέιμς και Έντριαν Πέιν, οι οποίοι άλλαξαν κάπως τον ρυθμό.

Ο πρώτος με τα συνεχόμενα καλάθια που έβαλε, ο δεύτερος με τις άμυνες που έπαιξε. Αντί πάντως η διαφορά να πάει στο -12 στο τέλος της περιόδου, έφτασε στο +17 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Δείγμα του ότι όλα πήγαιναν στραβά, το γεγονός πως ο Ντίνος Μήτογλου έχασε δύο βολές στα 4.1'' για το φινάλε του δεκαλέπτου, με τον Άντονι Γκιλ να σκοράρει από το κέντρο του γηπέδου αμέσως μετά (63-46).

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, ήταν σαφές πως προτεραιότητα για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν να προστατεύσει το +28 του ΟΑΚΑ. Κάτι που κατάφερε, όπερ και σημαίνει πως δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα με το... χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα από τη Mytishchi Arena. Όπως και να έχει πάντως το -17 (78-61) με το οποίο ηττήθηκαν οι "πράσινοι" τούς βάζει πολλά εμπόδια στον στόχο της τετράδας στην κατάταξη, εν όψει των playoffs.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πατέρνικο (Ιταλία), Πέρεθ Πιζάρο (Ισπανία), Μάικιτς (Σλοβενία).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-18, 46-31, 63-46, 78-61.

ΧΙΜΚΙ (Μπαρτζώκας): Ρόμπινσον 2, Σβεντ 20 (7/11 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ασίστ), Χάνεϊκατ 9 (3/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μάρκοβιτς 7 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μόνια 4 (6 ριμπάουντ), Τοντόροβιτς, Άντερσον 4, Τζένκινς 9 (2), Τόμας 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (2), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 11 (4/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 0/2 βολές, 5 ασίστ), Πέιν 2, Παππάς, Ντένμον 11 (3/5 τρίποντα), Γκιστ 7, Βουγιούκας 7 (7/8 βολές, 5 ριμπάουντ), Λεκαβίτσιους, Καλάθης 2 (1/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News