Kαταιγιστικός o Ολυμπιακός, συνέτριψε τον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός
Kαταιγιστικός o Ολυμπιακός, συνέτριψε τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 101-73 στο ΣΕΦ και πλησίασαν ακόμη περισσότερο το πλεονέκτημα έδρας στα play off…

Η 30η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague, η 17η Μαρτίου του 2022, θα μνημονεύεται για χρόνια από τους φίλους του Ολυμπιακού. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γέμισε μετά από καιρό, οι Πειραιώτες ένιωθαν κάτι περισσότερο από δυνατοί και παίζοντας διαστημικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι, συνέτριψαν τον Παναθηναϊκό (101-73) για να ανέβουν στο 17-8 και να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης.

Μέχρι τους 32 έφτασε η διαφορά (50-18) στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με τους ερυθρόλευκους να ανοίγουν το ματς με τον πολιορκητικό κριό τους (Μουστάφα Φαλ), να συνεχίζουν με σουτ από κάθε θέση στο παρκέ και να απαντούν με σερί 15-0 στο τέλος της τρίτης περιόδου στην οποία οι πράσινοι μπήκαν με εντυπωσιακή αντίδραση μετά από το εφιαλτικό πρώτο εικοσάλεπτο. Φαλ, Σλούκας, Βεζένκοβ, Παπανικολάου, Μάρτιν έκαναν ό,τι ήθελαν για τον Ολυμπιακό, Παπαγιάννης και Νέντοβιτς οι μόνοι που προσπάθησαν πραγματικά, με ουσία στο παιχνίδι τους, για τον Παναθηναϊκό.

Ο αγώνας

Με τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, με τους Μέικον, Μποχωρίδη, Κασελάκη, Γουάιτ, Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός. Πρωταγωνιστής στις τέσσερις πρώτες φάσεις ήταν ο Φαλ με δύο καλάθια και δύο ασίστ, για το 10-2 στο τρίτο λεπτό, με τον Πρίφτη να καλεί νωρίς timeout, να βάζει στο ματς τον Νέντοβιτς, αλλά να βλέπει τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 16 (22-6) στο 6' και στους 20 (28-8) στο 7'. Οι Πειραιώτες τα έβαζαν όλα, οι πράσινοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα σε άμυνα κι επίθεση και το 38-13 της περιόδου έμοιαζε ονειρικό για τους γηπεδούχους και εφιαλτικό για τους φιλοξενούμενους.

Η εικόνα του αγώνα όχι μόνο δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά επιδεινώθηκε για τον Παναθηναϊκό που βρέθηκε στο -32 (50-18), με τρίποντο του Σλούκα στο τέλος επίθεσης και πλην Νέντοβιτς - Παπαγιάννη, δεν είχε άλλον σε έστω υποφερτή κατάσταση. Ο Ολυμπιακός τα έβαζε όλα στην επίθεση, υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες του Μπαρτζώκα έμοιαζαν να παίζουν χωρίς κορμιά απέναντί τους, υπήρχαν στιγμές που άγγιξαν το απόλυτο μπάσκετ, με το 58-33 του ημιχρόνου να μην αφήνει περιθώρια για ιδιαίτερες αναλύσεις.

Κι ενώ δεν υπήρχε κάτι να δείχνει ικανό να ξυπνήσει τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι μπήκαν στο β' μέρος με ένα επί μέρους 2-13 που μάζεψε τη διαφορά στους 14 (60-46 στο 24') με τρίποντο του Νέντοβιτς! Ο Βεζένκοβ απάντησε με μακρινό σουτ, κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 67-49 μετά από δικό του κλέψιμο κι ο Ολυμπιακός στάθηκε γρήγορα στα πόδια του, με τον Φαλ να στέλνει ξανά τη διαφορά στους 25 (74-49) και το ΣΕΦ να ζεσταίνεται μετά από ένα μικρό διάστημα παγωμάρας. Το σερί έφτασε στο 15-0 και το 78-51 του 30' είχε κρίνει την αναμέτρηση, μια αναμέτρηση που είχε από νωρίς έναν πρωταγωνιστή και έναν κομπάρσο.

Οι Πειραιώτες δεν σήκωσαν το πόδι από το γκάζι στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Κάθε άλλο μάλιστα. Το 93-60 από το τρίποντο του Παπανικολάου στο 35' έβαλε τον κόσμο ακόμη περισσότερο στο ματς, με τον ΜακΚίσικ να πιάνει την κατοστάρα και την βραδιά να ολοκληρώνεται σε... εορταστικό κλίμα για τον Ολυμπιακό που βρίσκεται σε πραγματικά καλό φεγγάρι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 38-13, 58-33, 78-51, 101-73

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News