Εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό επί της Μπασκόνια

Μπάσκετ
Εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό επί της Μπασκόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 62-72 και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί…

Με το γόητρό του πληγωμένο από τις τέσσερις σερί ήττες, με τις ομάδες που τον καταδιώκουν να τον πιέζουν όλο και περισσότερο και με την Φερνάντο Μπουέσα Αρένα να μην είναι από τα... αγαπημένα του γήπεδα, ο Ολυμπιακός είχε να ανέβει ένα βουνό το βράδυ της Παρασκευής (4/2) για να σταθεί ξανά στα πόδια του. Και το ανέβηκε. Νίκησε με 72-62 τη Μπασκόνια για την 25η αγωνιστική της EuroLeague, πήρε τεράστια ανάσα και συνεχίζει με καλύτερη ψυχολογία στην κανονική περίοδο με στόχο την οκτάδα.

Στο 13-9 οι ερυθρόλευκοι (9-1 εντός και 4-8 εκτός έδρας), με τους Κώστα Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοβ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Τόμας Γουόκαπ να ξεχωρίζουν, την ώρα που οι Βάσκοι έπεφταν στο 7-16 (5-7 εντός και 2-9 εκτός) και στα χαμηλά στρώματα της κατάταξης.

Ο αγώνας

Με... χίλια μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, που είχε 4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές, δύο κλεψίματα και δύο ασίστ για το 13-5 στο τέταρτο λεπτό. Ο Ντόρσεϊ βρήκε από νωρίς ρυθμό για το +11 (18-7) και στο φινάλε της περιόδου οι Πειραιώτες είχαν ακόμη το προβάδισμα, όμως η Μπασκόνια είχε ροκανίσει τη διαφορά, είχε 3/5 τρίποντα από τους Κούρουτς, Πίτερς, Γκιεντράιτις και είχε κόψει την φόρα των αντιπάλων της που είχαν κολλήσει στις δύο τελικές πάσες.

Οι Βάσκοι έφτασαν το επί μέρους σκορ στο 14-2 για να περάσουν μπροστά (21-20 στο 14'), με τους ερυθρόλευκους να μένουν πιστοί στο πλάνο τους, να συνεχίζουν σε μεγάλες επιθέσεις, να κρατούν το τέμπο χαμηλά και να δείχνουν στην Μπασκόνια ότι αυτοί θα κρίνουν το ματς. Ο ΜακΚίσικ έβαλε βολές για το 25-29 στο 18' και στο ημίχρονο οι Πειραιώτες κρατούσαν το προβάδισμα, χωρίς να λάμπουν, χωρίς να ενθουσιάζουν. Ήταν όμως οικονομικοί και είχαν πάει το ματς ακριβώς εκεί που ήθελαν.

Βεζένκοβ και Γουόκαπ έβαλαν μεγάλα καλάθια στο ξεκίνημα του β' μέρους (31-39), όμως ο Αμερικανός συνέχισε με δύο άστοχα τρίποντα και ένα λάθος με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να αντιδράσει με ένα μικρό 4-0. Κι ενώ οι Βάσκοι πίεζαν και πίεζαν όλο και περισσότερο, ο Παπανικολάου έβαλε τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 40-47 στο 27', έβαλε και δεύτερο για το 44-50 προς τα τέλη της τρίτης περιόδου και κράτησε την ομάδα του μπροστά, με την διαφορά στις δύο κατοχές.

Το ξέσπασμα της Μπασκόνια έγινε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Γκιεντράιτις και Μπάλντουιν έβαλαν τρία τρίποντα για ένα 9-0 (53-50 στο 32'), με τον Παπανικολάου να χτυπάει ξανά από την περιφέρεια και στη συνέχεια να δίνει και ασίστ στον Βεζένκοβ για το 55-60 στο 34'. Ο Ντόρσεϊ έβαλε πέντε σερί (τρίποντο και βολές) για το +5 (60-65), έβαλε και το τρίποντο της νίκης για το 60-70 στο 1:29 με τους Βάσκους να συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα και την ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-18, 29-32, 44-50, 62-72

Πηγή: sport24.gr

Photo Intime 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News