Δεν άντεξε στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Δεν άντεξε στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε από τη Ρεάλ με 75-67…

Tαλαιπωρημένος, αγωνιστικά, πνευματικά και σωματικά, ο Ολυμπιακός έπρεπε να παλέψει στη Μαδρίτη για την 24η αγωνιστική της EuroLeague απέναντι στην πρωτοπόρο Ρεάλ. Ίσως και να ήταν καλή συγκυρία το γεγονός ότι έφυγε σε ταξίδι σε αυτή την διαβολοβδομάδα, αυτό τουλάχιστον φάνηκε το βράδυ της Τετάρτης (2/2) στο Wizink Center. Οι Πειραιώτες έπαιξαν με εντυπωσιακή συνοχή, ήταν διαβασμένοι, έμειναν πιστοί στο πλάνο τους μέχρι το τέλος, τους έλειψαν όμως λεπτομέρειες για να πάρουν μία νίκη που θα είχε τεράστια αξία στον δρόμο προς την οκτάδα.

Η Ρεάλ επικράτησε με 75-67, ανέβηκε στο 19-3 (12-0 εντός και 7-3 εκτός έδρας) και συνεχίζει την μοναχική της πορεία στην κορυφή της κατάταξης, με τον Τομά Ερτέλ να την σηκώνει στις πλάτες της την ώρα που ο Ολυμπιακός έπεφτε στο 12-9 (9-1 εντός και 3-8 εκτός έδρας) παίζοντας χωρίς τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη - Κουίνσι Έισι. Τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που θα μείνει στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης (4/2) την Μπασκόνια στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα.

Ο αγώνας

Με την κλασική του πεντάδα άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, με τον Φαλ να προσπαθεί να φθείρει τον Ταβάρες, αλλά να μην το καταφέρνει και να έχει άσχημα τελειώματα κοντά στο καλάθι. Το 7-6 έως το τηλεοπτικό timeout σχεδόν στο έκτο λεπτό τα έλεγε όλα για το κακό ξεκίνημα των δύο ομάδων, την ώρα που ο Γουόκαπ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των ερυθρόλευκων. Η είσοδος του Σλούκα δεν βοήθησε στο περιφερειακό σουτ, βοήθησε όμως στη δημιουργία, με τον Ζαν-Σαρλ να βάζει τρίποντο για το 10-13 και το σκορ της περιόδου να δείχνει το πείσμα που είχαν οι Πειραιώτες για ένα μεγάλο αποτέλεσμα σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Με τον Σλούκα να σκοράρει εντυπωσιακά από μέση και κοντινή απόσταση, ο Ολυμπιακός πήγε στο +9 (24-15 στο 13'), με τον Χασάν Μάρτιν να έχει ποιοτικά λεπτά, πριν ο Βεζένκοβ βάλει τρίποντο για το 20-30 και ο Ζαν-Σαρλ πάρει επιθετικό ριμπάουντ για το 20-32 στο 16'. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν σοκαρισμένοι από το πόσο διαβασμένοι εμφανίστηκαν οι αντίπαλοί τους, ο Φαλ έγραψε το 20-36 στο 17' και όλα έδειχναν ονειρικά για τους ερυθρόλευκους που όσο λειτουργούσαν καλά στην άμυνα, τόσο περισσότερο πίστευαν ότι θα φύγουν νικητές από το Wizink Center.

Το 24-38 του ημιχρόνου άφηνε την αίσθηση πως η Ρεάλ θα μπει φουριόζα στο β' μέρος για να ροκανίσει τη διαφορά και πράγματι αυτό συνέβη. Ο Ερτέλ σκόραρε από μακριά, σκόραρε από κοντά για το 37-45 στο 25', ο Γιαμπουσέλε κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για να μειώσει στους έξι μετά από λάθος του Σλούκα και ο Γουίλιαμς-Γκος έβαλε τετράποντο για το 50-51 στο 28' και αυτό ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου. Μιας τρίτης περιόδου που ήταν κάπως αναμενόμενη καθώς ο Ολυμπιακός συνέχισε να μη βρίσκει το περιφερειακό σουτ, την ώρα που οι Σλούκας - Βεζένκοβ έμεναν άποντοι μετά από το καλό πρώτο εικοσάλεπτο.

Ένα τρίποντο του Βεζένκοβ (55-54 στο 32') κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο σε ένα σημείο στο οποίο όλα πήγαιναν ανάποδα, με τον ίδιο να βάζει γκολ-φάουλ για το νέο προσπέρασμα (55-57), με τους Μαδριλένους να απαντούν με ένα 5-0 και τον Ντόρσεϊ να φωνάζει παρών έμμεσο τρίποντο που ισοφάρισε στο 62-62 στο 35'. Ο Φαλ κάρφωσε για το 65-65 μετά από ασίστ του Ντόρσεϊ, στη συνέχεια όμως αστόχησε σε κάρφωμα για το προσπέρασμα! Ακολούθησε καλάθι του Ερτέλ και τρίποντο του Φερνάντεθ για το 70-65, δύο καλάθια που έκριναν οριστικά την αναμέτρηση στα 47".

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-15, 24-38, 50-51, 75-67.

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News