Mε Σπανούλη από τα παλιά ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ζενίτ

Μπάσκετ
Mε Σπανούλη από τα παλιά ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ζενίτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ερυθρόλευκοι γύρισαν από το -17…

Ελληνική υπόθεση η ανατροπή του Ολυμπιακού. Από το -17 οι ερυθρόλευκοι το γύρισαν στο τελικό +14 (75-61) με τον Σπανούλη σε γνώριμο ρόλο ηγέτη και τους Βεζένκοφ-Λαρεντζάκη καθοριστικούς σε επίθεση και άμυνα.

Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1982. Κάποιοι έλεγαν πως πρέπει να αποσυρθεί μόλις τελειώσει η τρέχουσα σεζόν. Φέτος ο ρόλος του ήταν πιο περιορισμένος από ποτέ. Ε και; Ο σπουδαίος Βασίλης Σπανούλης απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί είναι «ζωντανός θρύλος» της Euroleague και... κατάπιε την Ζενίτ (από το -17 στο +14), μία ομάδα που «παλεύει» για τα πλέι οφ της Euroleague. Με την νίκη αυτή οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο 13-16, ενώ οι Ρώσοι υποχώρησαν στο 16-12.

Ο «Kill Bill» πήρε χρόνο, μπάλες και επιθέσεις από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και δικαίωσε τον προπονητή του, καθώς ήταν άψογος. Με μια vintage εμφάνιση και τρομερά ποσοστά (3/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/2 βολές), ο Λαρισαίος γκαρντ σημείωσε 16 πόντους και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην επικράτηση. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Σάσα Βεζένκοφ (13π., 4ρ.) - Σακίελ ΜακΚίσικ (13π., 5ρ.), που έδωσαν το... σύνθημα για την μεγάλη επιστροφή από το -17. Παράλληλα, πολλές λύσεις έδωσε αμυντικά και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που για άλλη μια φορά... άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε.

Οι Ρώσοι σούταραν με 10/20 τρίποντα μέχρι το 21' και είχαν σταθερά διψήφια προβαδίσματα από νωρίς, όμως από εκεί και μετά έπεσαν πάνω στο... ερυθρόλευκο τείχος. Τα ποσοστά τους πήραν την κάτω βόλτα (1/15 τρίποντα έκτοτε) και έφυγαν από το ΣΕΦ με σκυμμένο το κεφάλι, παρά την «γεμάτη» εμφάνιση του Κέβιν Πάνγκος (20π., 7ασ.).

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News