Nίκη του Ολυμπιακού επί της Λάρισας

Μπάσκετ
Nίκη του Ολυμπιακού επί της Λάρισας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ακόμη ένα Monday Game Night Against Covid-19…

Mε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δίνει μπόλικο χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν έχουν μεγάλο ρόλο στην EuroLeague, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Λάρισας (89-61) στο Monday Game Night Against Covid-19.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρατάχθηκαν με πάρα πολλές απουσίες, αφού εκτός δωδεκάδας -για διαφορετικούς λόγους- ήταν οι: Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοβ, Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας. Από την άλλη, η Λάρισα έπαιξε επίσης με αρκετές απουσίες, αφού εκτός ήταν οι Τζέρι Σμιθ, Κεν Μπράουν και Μπράντον Ρας.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, προβλήθηκε ένα συγκινητικό βίντεο στην μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα (40) χρόνων από την αποφράδα μέρα.

ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ

Η ουσία αυτών των αγώνων είναι η ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη, μέσα από δωρεές που κάνει η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Στην αποψινή αναμέτρηση, οι ερυθρόλευκοι παρέδωσαν στον διευθυντή της Πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου, στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στον Γρηγόρη Βλαχάκη, υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου.

Πέραν αυτών, παρέδωσαν στην Δήμητρα Καλαντώνη, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΑΜΚΕ "ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ", 3.000 μάσκες για τις ανάγκες του προσωπικού του Οργανισμού.

Εξάλλου, στην μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7, ο Γιώργος Πρίντεζης, παρέδωσε στον Ηλία Γουζούαση, Διοικητή του Τζάνειου Νοσοκομείου στο οποίο και είχαν μεταφερθεί εκείνες τις δύσκολες ώρες τα περισσότερα από τα θύματα, μάσκες μιας χρήσης για τις ανάγκες του προσωπικού του νοσοκομείου.

Παράλληλα, βράβευσαν τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Λάρισας, Θοδωρή Ριζούλη, για τη συμμετοχή της ομάδας του στο πλαίσιο του Monday Night Against Covid-19.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ νωθρός στο πρώτο δεκάλεπτο, είδε τη Λάρισα να παίρνει το προβάδισμα και να του δημιουργεί πολλά προβλήματα, τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Χάρη σε τρίποντο του Νίκου Καμάρα στο τέλος της περιόδου μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +2 (17-19), πριν αρχίσει η αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Με όπλο το περιφερειακό σουτ και χτυπώντας στο transition, ο Ολυμπιακός σημείωσε 31 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, για να πάει στα αποδυτήρια, όντας στο +15 (48-33).

Από την στιγμή που η διαφορά είχε ανοίξει σε διψήφια επίπεδα, ο Ολυμπιακός δεν προβληματίστηκε στο ελάχιστο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν σταμάτησε να κάνει αλλαγές, για να έχει άπαντες έτοιμους, με τους πιο νεαρούς της ομάδας να κάνουν εξαιρετική δουλειά. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Ιωσήφ Κολοβέρος και ο Βασίλης Χρηστίδης πήραν πολύ καλό βαθμό, σε άμυνα και επίθεση, όντες σημαντικοί παράγοντες μέχρι το +21 (74-53) του 34ου λεπτού.

Από εκεί και πέρα, όλα ήταν τυπική διαδικασία, με τους ερυθρόλευκους να φτάνουν εν τέλει στη φιλική νίκη με 89-61.

Διαιτητές: Ραχιώρης - Τσάτσης - Αναστασίου.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 48-33, 70-52, 89-61.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Νικολαΐδης 6, Λαρεντζάκης 7 (1), Μάρτιν 6, Ζαν Σαρλ 9 (1), ΜακΚίσικ 9 (1), Χάρισον 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χαραλαμπόπουλος 14 (3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Κολοβέρος 11 (1), Σκουλίδας (3 ασίστ), Τζένκινς 2, Έλις 8 (4/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Χρηστίδης 13 (3/3 δίποντα, 6/8 βολές).

ΛΑΡΙΣΑ (Παπανικολόπουλος): Γουόσπαν 7, Μούρτος 9 (1), Σπυρόπουλος 8 (1), Παπαδάκης 9 (0/4 τρίποντα, 5 ασίστ, 5 λάθη), Γκόρντον 7 (6 ριμπάουντ), Μόσιαλος, Κώττας 5, Καμάρας 9 (3/6 τρίποντα), Τσιούλκας, Καμπερίδης 7 (1).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News