Ο Ιωνικός κέρδισε το φιλικό με τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ
Ο Ιωνικός κέρδισε το φιλικό με τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο στα παιδιά της αναπτυξιακής ομάδας…

Το τρίτο φιλικό της σειράς αγώνων "Monday Night Against Covid-19" ήταν μια καλή προπόνηση και για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον Ιωνικό. Οι Πειραιώτες προετοιμάστηκαν για το ντέρμπι της Παρασκευής (5/1) με τον Παναθηναϊκό για την 24η αγωνιστική της EuroLeague, οι Νικαιώτες για το δικό τους ματς με το Μεσολόγγι, με το 88-93 να έχει μάλλον μικρή σημασία.

Νικολαΐδης και Κολοβέρος μοιράστηκαν τον χρόνο στον άσο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που έδωσε χρόνο και στον Διονύση Σκουλίδα και στον Βασίλη Χρηστίδη καθώς τον ενδιέφερε απλώς το ξεμούδιασμα των παικτών του και όχι το αποτέλεσμα. Αυτό το ήθελε περισσότερο ο Βαγγέλης Αγγέλου, για να κερδίσουν παραστάσεις οι νεαροί του παίκτες, αλλά και για να ανέβει η αυτοπεποίθησή τους εν όψει της τελικής ευθείας στη Stoiximan Basket League.

Εκτός αγώνα έμειναν ο Κώστας Σλούκας κι ο Βασίλης Σπανούλης για να μην καταπονηθούν, ο Κώστας Παπανικολάου που όλα δείχνουν ότι δεν θα προλάβει το ντέρμπι και ο Σάσα Βεζένκοβ που ξεπερνάει το πρόβλημα στο γόνατο και αν δεν συμβεί κάποιο... πισωγύρισμα, θα είναι διαθέσιμος το βράδυ της Παρασκευής.

ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι Πειραιώτες δώρισαν φαρμακευτικό υλικό στην Κιβωτό του Κόσμου, 10000 ιατρικές μάσκες στην Ένωση "Μαζί για το Παιδί", αντισηπτικά στο Περιφερειακό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μάσκες στον Οίκο Ευγηρίας "Μέλαθρον" και στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Μαρέπη". Η σειρά των αγώνων θα συνεχιστεί, με τη Λάρισα να είναι ο επόμενος αντίπαλος τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Νικολαΐδη στον άσο, ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με δύο τρίποντα για το 6-0, δεν είχε όμως την ίδια αποτελεσματικότητα στη συνέχεια. Ο Ιωνικός με τους Σμιθ - Πριτζέτ και τους Χουγκάζ - Μαυροκεφαλίδη πήγε στο +6 (17-23) με εξαιρετικό μπάσκετ, ο Πρίντεζης ηγήθηκε για ένα σερί 8-0 και το προσπέρασμα (25-23 στο 9') και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο χορταστικό 25-29 με τους Νικαιώτες να αντιμετωπίζουν με μεγάλη σοβαρότητα αυτή την πρόκληση. Διαφορετική η εικόνα στη δεύτερη περίοδο, με τον Κολοβέρο να παίζει στον άσο για τους Πειραιώτες, που είχαν πια καλύτερη άμυνα σε ένα πιο σκληρό ματς και με τον Έλις να έχει κάποιες καλές στιγμές έκλεισαν το πρώτο μέρος στο 47-43 με σκορ δεκαλέπτου 22-14.

Με καλή αντίδραση στο ξεκίνημα του β' μέρους, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, ο Ιωνικός ισορρόπησε γρήγορα το ματς στο ξεκίνημα της β' περιόδου. Πέρασε και μπροστά με τέσσερις (62-58), δέχθηκε όμως ένα γρήγορο 11-2 από τον Ολυμπιακό που είχε και τον Σκουλίδα στο παρκέ, για να βρεθεί σε ρόλο κυνηγού. Το 69-66 του 30' άφηνε το ματς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, ο Τολιόπουλος έβαλε σουτ για το 75-79 στο 34' που πίεσε τους Πειραιώτες, με τον Μαυροκεφαλίδη να κλέβει τη μπάλα στο 38', να βάζει τρίποντο για το 81-88 και να κλειδώνει τη νίκη για την ομάδα του που ήταν ξεκάθαρο πως την ήθελε περισσότερο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σπυρόπουλος, Σκαλτσής, Αργυρούδης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-29, 47-43, 69-66, 88-93

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News