Λήγει σήμερα η προθεσμία για συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α2

Μπάσκετ
Λήγει σήμερα η προθεσμία για συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ερυθρόλευκη ΚΑΕ θα πρέπει να στείλει το σχετικό έγγραφο στην ΕΟΚ…

Η 15η Ιουλίου έχει οριστεί εδώ και εβδομάδες ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στις εθνικές κατηγορίες. Βάσει των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από ΕΣΑΚΕ και ΑΣΕΑΔ, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δηλώσει τη συμμετοχή του στην Α2 μέσα στη μέρα. Σε διαφορετική περίπτωση, το σωματείο δεν θα αγωνιστεί σε καμία εθνική κατηγορία το 2019/20 και όταν επανέλθει τη σεζόν 2020/21 θα πρέπει να το κάνει από τη Γ’ Εθνική!

Το πιθανότερο είναι η ΚΑΕ Ολυμπιακός να δηλώσει σήμερα συμμετοχή στην Α2 στέλνοντας το σχετικό έγγραφο στην ΕΟΚ. Εφόσον αυτό συμβεί, οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να χτίσουν μια… δεύτερη ομάδα που θα παίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία (μιας και οι παίκτες της πρώτης ομάδας δεν θα παίξουν σε μικρότερη κατηγορία) και αυτή θα αποτελείται από τους νεαρούς παίκτες που ανήκουν στον σύλλογο (Αρσενόπουλος, Κολοβέρος, Τσουμάνης κλπ.) μαζί με κάποιους πιο έμπειρους αλλά με έναν μόνο ξένο (Ποκουσέφσκι;).

Υπενθυμίζεται πως αν τελικά ο Ολυμπιακός παίξει στην Α2, αρχίζει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ θα αγωνιστεί και στο Κύπελλο αρχίζοντας όχι από τα προημιτελικά όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά από τη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης, όταν οι 16 ομάδες της Β’ Εθνικής που θα έχουν περάσει από την πρώτη αγωνιστική θα κληρωθούν (και θα παίξουν ως γηπεδούχοι) με τις 16 της Α2.

Οι κληρώσεις για Α2 και Κύπελλο Ανδρών θα γίνουν στις 19 Αυγούστου.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News