Ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ερυθρόλευκοι έχουν διαμηνύσει πως δεν θα προσέλθουν σε περίπτωση που ο Αναστόπουλος (ορίστηκε στο ματς με τον Προμηθέα)βρεθεί ξανά σε παιχνίδι τους…

Ο Ολυμπιακός είχε εξ αρχής παράπονα από τη διαιτησία των τριών κι ήταν ο λόγος που έφτασε μέχρι και να αποχωρήσει από το δεύτερο ημίχρονο στο προ μηνών ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ δεν προσήλθε καν στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Basket League στο ΣΕΦ με αφορμή το μη ορισμό ξένων διαιτητών όπως είχε ζητήσει από την ΚΕΔ. Έκτοτε έχει διαμηνύσει πως δε θα προσέλθει ούτε στην περίπτωση που ένας εκ των Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου κληθεί να σφυρίξει σε παιχνίδι του στο υπόλοιπο της Basket League.

Με τον Παναγιώτη Αναστόπουλο να έχει κληρωθεί στο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα (8/5, 17:30/COSMOTE Sport 5) στο ΣΕΦ, απομένει να φανεί αν θα εμμείνει στη θέση του.

Σε περίπτωση που δεν παραταχθεί ούτε αυτή τη φορά, θα έρθει αντιμέτωπος με τον κίνδυνο του υποβιβασμού βάσει της ειδική προκήρυξης, σύμφωνα με το www.eurohoops.net

Το άρθρο 3, παράγραφος IV, εδάφιο Δ αναφέρει χαρακτηριστικά πως

“1. Μια ομάδα η οποία, χωρίς βάσιμο λόγο, δεν καταφέρει να εμφανιστεί σε ένα προγραμματισμένο παιχνίδι ή αποχωρεί από το γήπεδο πριν από το τέλος του παιχνιδιού, θα χάνει το παιχνίδι με υπαιτιότητά της και θα λαμβάνει μηδέν (0) βαθμούς ενώ ο αντίπαλος δύο (2) και το αποτέλεσμα του αγώνα θα κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου (20-0).

2. Αν η ομάδα χάνει το παιχνίδι από υπαιτιότητα για δεύτερη φορά, τα αποτελέσματα όλων των παιχνιδιών αυτής της ομάδας θα ακυρώνονται“,

ενώ σε συνέχεια αυτού το άρθρο 5, παράγραφος ΙΙ αναφέρει πως

“Σε περίπτωση αποβολής ΚΑΕ από το Πρωτάθλημα κατά τις κείμενες διατάξεις ή αποχώρησής της με έγγραφη δήλωση από το Πρωτάθλημα κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ή μη προσελεύσεως της δύο φορές στο γήπεδο όπου θα διεξαχθούν προγραμματισμένοι αγώνες για λόγους που δεν ανάγονται σε περιστατικό που συνιστά ανωτέρα βία ή μη συμμετοχής της για οποιοδήποτε λόγο σε δύο προγραμματισμένους αγώνες ή αποχώρησής της από δύο αγώνες για οποιοδήποτε λόγο κατά την διάρκεια της Κανονικής Περιόδου, η άνω ομάδα αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στους αγώνες της ΚΑΕ που έχουν εν τω μεταξύ διεξαχθεί, δεν ισχύουν. Σε περίπτωση που ΚΑΕ υποπέσει σε μηδενισμό, λόγω μη προσέλευσης σε έναν αγώνα, κατά την διάρκεια των play- offs, αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες playoffs. Σε κάθε περίπτωση παράλληλα επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες στις οικείες διατάξεις Κανονισμών ποινές.”.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του εδαφίου αναφέρονται κι οι οικονομικές επιπτώσεις στην υπαίτιο ΚΑΕ.

Δήλωσε κώλυμα ο Αναστόπουλος

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος πάντως δήλωσε κώλυμα, σύμφωνα με το sport-fm.gr και δε θα διαιτητεύσει την εξ αναβολής σαββατιάτικη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Χολαργό. Ο διεθνής ρέφερι δήλωσε πως είναι άρρωστος και δεν είναι σε θέση να δώσει το «παρών» στο ΟΑΚΑ.

Ο Αναστόπουλος κληρώθηκε να «σφυρίξει» και στο ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα την ερχόμενη Τετάρτη για την 26η αγωνιστική και δημιούργησε μπάχαλο στο ελληνικό μπάσκετ και, αν παραμείνει ασθενής και δεν καταφέρει να βρεθεί στο Φάληρο, τότε θα οριστεί άλλος ρέφερι και ο Ολυμπιακός θα κατέβει να αγωνιστεί κανονικά κόντρα στους Πατρινούς και δεν θα υποβιβαστεί στην Α2.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News