Νίκη τoυ Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου με επιστροφή Αγραβάνη

Μπάσκετ
Νίκη τoυ Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου με επιστροφή Αγραβάνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν στο α΄ ημίχρονο αφού βρέθηκαν πίσω μέχρι και -11…

Ο Ολυμπιακός με 14/27 τρίποντα νίκησε τον Πανιώνιο με 98-72 αν και στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν ντέρμπι. Στα θετικά νέα η επάνοδος του Αγραβάνη στο παρκέ μετά από έναν περίπου χρόνο, ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Πρίντεζης.

Ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο αντιμετώπισε προβλήματα από τον Πανιώνιο, ωστόσο με 14/27 τρίποντα (51%) έκανε περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασε στο 98-72.Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τα τρίποντα του Χάρις και Μπέρι κρατούσαν τον Πανιώνιο είχαν βάλει τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ (14-15, 6’). Στην άλλη πλευρά οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν λάθη, ήταν άστοχοι και δε μπορούσαν να βρουν ρυθμό.

Η δεύτερη περίοδος είχε ακόμη καλύτερη εικόνα για τους φιλοξενούμενους και πολύ χειρότερη για τους «ερυθρόλευκους». Με τους Παπαντωνίου, Δίπλαρο και Ντόρσεϊ να σκοράρουν με ευκολία το σκορ έγινε 18-28 (13’). Οι παίκτες του Μπλατ έκαναν διαγωνισμό λαθών και δεν κατάφερναν να μειώσουν (25-35, 16’).Το τάιμ άουτ του Μπλατ έπιασε τόπο κι έτσι με πόντους από τους Σπανούλη και ΛεΝτέι μείωσαν σε 32-35 (17’). Το σερί του Ολυμπιακού αυξήθηκε χάρη σε διαδοχικά τρίποντα φτάνοντας στους 12 αναπάντητους πόντους κι έτσι προσπέρασε με 39-37 (19’).

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αλλαγμένος προς το πολύ καλύτερο σε άμυνα κι επίθεση. Το δίδυμο Σπανούλης με Ουίλιαμς Γκος πρωταγωνιστούσε και έδωσε γρήγορα διψήφια διαφορά πόντων στην ομάδα τους (54-44, 24’). Οι Νεοσμυρνιώτες δυσκολεύονταν να σκοράρουν ενώ στην εξίσωση για τον Μπλατ μπήκε κι ο Βεζένκοβ (69-54, 29’).

Τίμα και ΛεΝτέι συνέχισαν να ευστοχούν με συνέπεια πίσω από τη γραμμή των 6.75 με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +27 (85-68, 34’) και στη σνέχεια όλα τα βλέματα ήταν στραμένα στον Δημήτρη Αγραβανη που επέστρεψε μετά από 11 μήνες.

Πηγή: gazzeta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News