Εύκολη νίκη- πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού

Μπάσκετ
Εύκολη νίκη- πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους «4» του κυπέλλου οι ερυθρόλευκοι με τον Τίμα να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση…

Ο Ολυμπιακός, με τον Γιάνις Τίμα να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του με τα «ερυθρόλευκα» επικράτησε εύκολα του Κολοσσού Ρόδου με 84-53 και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου, βγάζοντας έτσι το... άχτι του, μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Οι Πειραιώτες από την αρχή της αναμέτρησης είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτασαν πολύ άνετα στη νίκη-πρόκριση, με τους Ροδίτες να μην μπορούν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να κοντράρουν τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ. Έτσι μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός πάει με ανεβασμένη ψυχολογία να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ για το μεγάλο ντέρμπι της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, όμως ο Κολοσσός έβρισκε λύσεις και έμενε σχετικά κοντά στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 21-12 χάρη στο τρίποντο του Τουπάν.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και ανέβασαν γρήγορα την διαφορά πάνω από τους 10, ενώ όσο περνούσε η ώρα, μέσα από την άμυνα, έβρισκαν και λύσει στην επίθεση, με τον Κολοσσό να μην μπορεί να αντιδράσει. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τους πειραιώτες στο 44-23.

Ίδια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση και τον Κολοσσό να μην μπορεί να μειώσει. Η διαφορά παρέμενε στους 20+ πόντους σταθερά και η περίοδος έκλεισε στο 64-40.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν απολύτως διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να έχει… σπασμένα φρένα και τον Κολοσσό να περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου. Έτσι το τέλος του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 84-53, παίρνοντας με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 44-23, 64-40, 84-53.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος 8, Τολιόπουλος, Τουπάν 11 (3), Σπανούλης 3, Τίμα 21 (2), Μιλουτίνοφ 8, Βεζένκοφ 13, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου, Μάντζαρης 3 (1), Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 11.

Κολοσσός Ρόδου (Βετούλας): Γκιμπς 6, Μπράουνινγκ 8, Ντούρεν 2, Κέμπτον 3, Άσκα 4, Δημακός, Γεωργαλής 6 (2), Ντιγκς 11 (3), Αγγελάκος, Γεωργάκης 4, Μαυροειδής 9, Παπαδάκης.

Πηγή: superbasket.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News