Εθελοντική αιμοδοσία από το μπάσκετ του ΟΦΗ

Μπάσκετ
Εθελοντική αιμοδοσία από το μπάσκετ του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα στο γήπεδο της Εφόδου σε συνεργασία με την μονάδα του Βενιζελείου…

Σε μία ακόμη κοινωνική δράση προχωράει η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ που διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της Εφόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε άμεσα μία ανεκτίμητη βοήθεια στον συνάνθρωπό μας με μία απλή κίνηση. Να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες.

Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 16.30 - 19.00 στο ανοικτό γήπεδο της Ακαδημίας μας, στην οδό Εφόδου.

Πρόκειται για μία κοινή προσπάθειας αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ και η κινητή μονάδα Βενιζελείου, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης μας.

Όσοι συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, θα έχουν δωρεάν είσοδο στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της αντρικής ομάδας μπάσκετ με τον Ιωνικό την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στα Δύο Αοράκια, για την 18η αγωνιστική της Β Εθνικής.

Ο εθελοντισμός και ο αθλητισμός έχουν κοινές αξίες και οράματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι η ενεργοποίηση όλων και κυρίως των νέων σε θέματα αθλητισμού και εθελοντισμού και η καθιέρωση της άθλησης και της εθελοντικής προσφοράς ως μέσο της καθημερινότητας μας και ως στάση ζωής.

Και τα δύο προβάλλουν πρότυπα ζωής και παρέχουν διεξόδους εκτόνωσης στο σύγχρονο νέο άνθρωπο, αφού του επιτρέπει να εκφορτίζει δημιουργικά και την περίσσεια ενέργεια του, ενώ αποτελούν ψυχαγωγία και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του. Καλλιεργούν το πνεύμα, την κρίση, την αντίληψη, και την φαντασία. Έτσι, βοηθούν τον κάθε ένα να ωριμάσει ψυχολογικά, ηθικά, πνευματικά και κοινωνικοπολιτικά.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης, αλτρουισμού και συνεισφοράς στον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής για αυτόν που το δέχεται. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

Μην περιμένουμε την ανάγκη για αίμα να μας χτυπήσει την πόρτα, ας βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ας γίνουμε το φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Έλα και εσύ την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης!”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News