Έκλεισε με νίκη τον α΄γύρο ο ΟΦΗ

Μπάσκετ
Έκλεισε με νίκη τον α΄γύρο ο ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε στα «Δύο Αοράκια» του Δούκα με 74-49…

Με μία ευρεία νίκη επί του Δούκα(74-49) στα «Δύο Αοράκια» ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο τον α΄γύρου στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Μάλιστα τους φίλους της ομάδας περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη αφού ο όμιλος "Παπαδόκωστας" χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα όμως η σχετική αδράνεια στο πρώτο μισό της αναμέτρησης επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να είναι κοντά στο σκορ κάτι που καταμαρτυρά και το 34-33 του ημιχρόνου. Όταν όμως οι παίκτες του Βασίλη Ράλλη βελτίωσαν την απόδοση τους και έπαιξαν πιο συγκεντρωμένα, δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στον Δούκα. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Μπουμπάρης που σημείωσε 25 πόντους ενώ τον ακολούθησε ο Μποχωρίδης με 18.

"Δεν ήμασταν σοβαροί στο α΄ ημίχρονο γιατί έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη διαφορά. Νομίζω επαναπαυτήκαμε και δείξαμε κακή νοοτροπία. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί γιατί με όποια ομάδα και αν παίζεις πρέπει να κερδίζεις μέσα στο γήπεδο. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε πάρα πολύ καλά ειδικά στο αμυντικό κομμάτι όπου δεχθήκαμε μόνο 16 πόντους. Μπήκαμε πιο αποφασισμένοι απλά νομίζω ότι με όλες τις ομάδες θα πρέπει να έχουμε τον ίδιο βαθμό συγκέντρωσης", τόνισε μετά το παιχνίδι ο Βασίλης Ράλλης που αναφέρθηκε και στη συγκομιδή του α΄γύρου.

"Ναι πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε δύο νίκες ακόμη τουλάχιστον αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια ομάδα που προσαρμοζόμαστε στην κατηγορία. Μπορεί κάποιες ομάδες που είναι ισχυρές να μην έχουνε το ρόστερ που έχουμε εμείς αλλά έχουν την εμπειρία της κατηγορίας. Δεν είναι εύκολος ο στόχος το να τερματίσουμε το όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε μια απειρία σαν ομάδα και όχι ο καθένας ξεχωριστά και νομίζω ότι στο δεύτερο γύρο θα πάμε καλύτερα γιατί έχουμε δει πλέον όλες τις ομάδες και έχουμε και ένα πιο βατό πρόγραμμα με περισσότερα ματς στην έδρα μας. Θέλω αρχής γενομένης από το επόμενο ματς του πρώτου γύρου που είναι στο ΒΑΚ με τον Έσπερο να δείξουμε ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μας στον πρώτο γύρο αλλά θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία για να δούμε που μπορεί να βαδίσει η ομάδα".

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 34-33, 57-37, 74-49.

ΟΦΗ (Ράλλης): Μαλλιαράκης 2, Καραδολάμης 8, Αγαπιάδης 8 (1), Τασιούδης 2, Μποχωρίδης 18 (2), Κριθινάκης 5 (1), Λιανός 4 (1), Πάλλης 2, Καραθωμάς 5, Μπουμπάρης 25.

Δούκας (Αγγέλου): Σεριένκο, Τζελαλης, Ζαραϊδώνης 10, Γκίνης 5 (1), Ζαρκαδούλας 7 (1), Μαράντος 7, Τζένης 12, Αρσενικός, Σακελλαρίου 4.

Μποχωρίδης: Αδικήσαμε τους εαυτούς μας

Για την εικόνα της ομάδας στο α΄ημίχρονο μίλησε και ο Νίκος Μποχωρίδης που αναφέρθηκε και στον α΄γύρο του πρωταθλήματος: "Δεν θα έλεγα ότι είμασταν χαλαροί στο πρώτο μέρος απλά προσπαθήσαμε να ρίξουμε λίγο τον ρυθμό χωρίς λόγο και πήγαμε να κάνουμε αυτό το λάθος. Ευτυχώς στο ημίχρονο το συζητήσαμε και διορθώσαμε την εικόνα. Όσο για τον απολογισμό του πρώτου γύρου μία με δύο νίκες παραπάνω θα μπορούσαμε να τις είχαμε κάνει σε ματς που αδικήσαμε εμείς τους εαυτούς μας. Στο δεύτερο γύρο το πρόγραμμα είναι πιο ευνοϊκό και από την άλλη έχουμε δέσει καλύτερα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά δεν είμαστε και δυσαρεστημένοι από αυτά που πετύχαμε στον πρώτο γύρο γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα."

Για το ματς με τον Έσπερο που θα γίνει στο Κλειστό του ΒΑΚ, λόγω All Star Game: "Ήδη έχουμε μια νίκη σε αυτό το γήπεδο απέναντι σε μια καλή ομάδα και πιστεύω ότι αυτό το γήπεδο μπορεί να μας βοηθήσει αν έχει και αρκετό κόσμο όπως σήμερα. Ελπίζω να μας φέρει γούρι το ΒΑΚ γιατί παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News