Μέχρι και αναστολή λειτουργίας της ανδρικής ομάδας μπάσκετ προτάθηκε στο Ηράκλειο

Αθλητισμός
Μέχρι και αναστολή λειτουργίας της ανδρικής ομάδας μπάσκετ προτάθηκε στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγωνία θα παραταθεί για την ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ηρακλείου καθώς ούτε στη χθεσινή ανοικτή συνάντηση αποφασίστηκε εάν θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Β’ Εθνική, εάν θα υποβιβαστεί στο τοπικό ή εάν τελικά θα αναστείλει τη λειτουργία της!

Οι παρευρισκόμενοι δεν ήταν πολλοί και κυρίως απουσίαζαν άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στα διοικητικά τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η κουβέντα αναλώθηκε κυρίως σε λειτουργικά θέματα των ακαδημιών και λιγότερο στο κατά πόσο μπορεί να δημιουργηθεί ένα μπάτζετ ικανό να κρατήσει την ομάδα στη Β’ Εθνική. Ο Νίκος Τούλης παρουσίασε με αριθμούς και στατιστικές το πλάνο που μπορεί να ακολουθήσει η ομάδα σε όποια κατηγορία κι αν τελικά αποφασίσει να αγωνιστεί αν και με βάση τα λεγόμενά του η ανδρική ομάδα θα μπορούσε να αναστείλει την ύπαρξή της και να δοθεί όλη η βαρύτητα στις ακαδημίες. Όλοι στάθηκαν στην ανάγκη να πάρουν θέση και χρόνο συμμετοχής τα παιδιά της Κρήτης στην ανδρική ομάδα, ωστόσο, τονίστηκε ότι με τον τρόπο που λειτουργούν αυτή τη στιγμή οι ακαδημίες είναι αδύνατο κάτι τέτοιο. Υπήρξαν αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις, ενώ οι Μανόλης Δραμητινός και Ηρακλής Σφακιανάκης ήταν από τους λίγους που είπαν ξεκάθαρα ότι η ομάδα πρέπει ν’ αγωνιστεί στη Β’ Εθνική. Οι περισσότεροι από τους παρόντες έδειξαν πιστεύουν ότι ο υποβιβασμός θα ήταν η καλύτερη λύση. Οριστικές αποφάσεις δεν πάρθηκαν κάτι που αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον.

Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Ηράκλειο Ο.Α.Α. κ. Μιχάλης Δελάκης, ο οποίος επισήμανε ότι το σωματείο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενώ αναφέρθηκε στα πρέπει της ομάδας και είναι τα εξής: να δίνει το δικαίωμα στα παιδιά των ακαδημιών να αγωνιστούν, να  αποτελεί αναφορά για το φίλαθλο κοινό, να αποτελεί σημείο αναφορά για τους επιχειρηματίες και να δίνει χαρά σε όσους ασχολούνται με αυτό. Από την άλλη τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ορθολογισμός και ρεαλισμός όσον αφορά στο τι μπορεί να κάνει η ομάδα. Τέλος τόνισε ότι στόχος είναι να παρθεί η πιο σωστή απόφαση για την ομάδα.

Ο Μανόλης Δραμητινός από την πλευρά του εξέφρασε την άποψη ότι σεβόμενος την ιστορία του Ομίλου η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει στη Β’ Εθνική καθώς «εάν αγωνιστούμε στο τοπικό θα είναι πισωγύρισμα για την ομάδα και θα δημιουργήσει αναταραχή και στα υπόλοιπα τμήματα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Τούλης, ο οποίος ήρθε οργανωμένος στη συνάντηση έχοντας να παραθέσει προτάσεις και στατιστικά στοιχεία για την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Ουσιαστικά παρουσίασε προτάσεις για όποια απόφαση κι αν παρθεί για την κατηγορία που θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν η ομάδα, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις ακαδημίες ακόμα κι αν χρειαστεί να αναστείλει τη λειτουργία της η ανδρική ομάδα. Μάλιστα χαρακτήρισε ένα μηδέν την περυσινή σεζόν καθώς η ομάδα και στηρίχθηκε σε παιδιά που δεν είναι από την Κρήτη και κατάφερε την τελευταία αγωνιστική να παραμείνει στην κατηγορία. Με τις απόψεις του κ. Τούλη συμφώνησαν αρκετοί από του παρευρισκόμενους και η συζήτηση συνεχίστηκε πάνω στις ακαδημίες και τη λειτουργία τους.

Ο Θανάσης Καλατζής έφερε στο προσκήνιο το οικονομικό θέμα επισημαίνοντας ότι όσοι δηλώσουν ότι μπορούν να βοηθήσουν θα πρέπει να το κάνουν από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά εξέφρασε κι αυτός την άποψη ότι πρέπει πρώτα να φτιαχτούν οι ακαδημίες και μετά η ανδρική ομάδα.

Ο Γιάννης Στεφανάκης από την πλευρά του τόνισε ότι πρώτα θα πρέπει να φτιαχτεί μία ισχυρή διοίκηση και στη συνέχεια να οργανωθούν όλα τα υπόλοιπα καθώς, όπως τόνισε «εφόσον θέλουμε να βγάλουμε παίκτες χρειάζεται να ακολουθήσουμε μία συγκεκριμένη διαδικασία».

Ο Ηρακλής Σφακιανάκης από την πλευρά του είπε ότι «είναι χρυσή ευκαιρία να κρατήσουμε την ομάδα στη Β’ Εθνική. Να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα έχει αθλητές από την Κρήτη και 3-4 ξένους για να μείνει στην κατηγορία η ομάδα χωρίς να ανεβάσουμε πολύ το μπάτζετ. Η ομάδα πρέπει να παίξει πάση θυσία στη Β’ Εθνική».

Τελική ετυμηγορία, πάντως, δε βγήκε καθώς ο πρόεδρος, Μιχάλης Δελάκης φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο τελικά να παρθεί απόφαση στη χθεσινή συνάντηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News