default-image

Το όραμα της νέας διοίκησης της ΕΚΑΣΚ

Μπάσκετ
Το όραμα της νέας διοίκησης της ΕΚΑΣΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα διοίκηση της ΕΚΑΣΚ παρουσιάστηκε χτες και επισήμως μέσω συνέντευξης Τύπου, με τους παράγοντες του κρητικού μπάσκετ να αναπτύσσουν τις θέσεις και το όραμά τους για το μέλλον του αθλήματος στο νησί.

Η ανάπτυξη των υποδομών και το βάρος στα μικρά πρωταθλήματα είναι δεδομένο ότι κυριαρχούν στις προτεραιότητες της ΕΚΑΣΚ. Επίσης, θα προσπαθήσουν το άθλημα να διαδοθεί περισσότερο και να δημιουργηθούν νέα σωματεία αλλά και να βρουν τρόπους ώστε να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα. Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Μπάμπης Μαρκάκης είπε:

«Θέλουμε να κάνουμε ένα κάλεσμα σε όσους αγαπούν το μπάσκετ. Η φιλοσοφία μας είναι να φέρουμε σε ισορροπία την άθληση με τη μάθηση σε γονείς και κηδεμόνες, να αποφύγουμε φαινόμενα που πλήγωσαν το μπάσκετ. Πώς μπορούμε να τα πετύχουμε; Να έρθουν περισσότερα παιδιά, να υπάρξει καλλιέργεια του αθλήματος με τη βοήθεια όλων. Να βρεθούν ταλέντα, να αυξηθούν τα σωματεία και να έχουμε ασφαλή πρωταθλήματα. Θα θέλαμε τη βοήθεια όλων πάνω σε αυτά το θέματα και ειδικά της Πολιτείας. Κοντά μας είναι ήδη ο Δήμος Ηρακλείου και πιστεύουμε ότι και οι υπόλοιποι φορείς του νησιού θα βοηθήσουν περισσότερο». Επίσης τονίστηκε ότι βλέπουν στην ΕΚΑΣΚ με θετικό μάτι την πρόταση του Ερασ. ΟΦΗ, προκειμένου η Ένωση να πάρει πρωτοβουλία για να γίνει διάλογος ανάμεσα στα τοπικά σωματεία των εθνικών κατηγοριών και να βρεθούν λύσεις για το τοπικό μπάσκετ. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα οριστεί μία σύσκεψη επί του θέματος. Το «παρών» στη συν. Τύπου έδωσε και ο κ. Βαρδαβάς εκ μέρους του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ενώ εκ μέρους του συλλόγου ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών (PALSO) o κ. Χατζηδάκης αναφέθηκε στη συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ, προσφέροντας δύο υποτροφίες για τη σχολική χρονιά 2013-2014 σε νεαρούς αθλητές μπάσκετ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News