default-image

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές η ΕΚΑΣΚ

Μπάσκετ
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές η ΕΚΑΣΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα δεκαήμερο έχουν ακόμα μπροστά τους όσοι θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για τις εκλογές της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 24 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μέχρι τις 17 Ιουνίου να έχουν δηλωθεί εγγράφως από τα μέλη-σωματεία της ΕΚΑΣΚ, κάτι που σημαίνει ότι σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα θα ξέρουμε οριστικά ποιοι διεκδικούν τις 11 τακτικές και 6 αναπληρωματικές θέσεις που θα υπάρχουν στη νέα διοίκηση.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι ο νυν πρόεδρος Μιχάλης Δασκαλάκης, αλλά και τα περισσότερα από τα μέλη της διοίκησή τους δε θα θέσουν υποψηφιότητα στο νέο ψηφοδέλτιο. Δεδομένο είναι επίσης ότι ο Μπάμπης Μαρκάκης είναι αυτός που θα διεκδικήσει την προεδρία, θέλοντας να περάσει την Ένωση σε μια νέα εποχή. Από τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης το πιθανότερο είναι να θέσει υποψηφιότητα ξανά ο Μανόλης Σκεπασιανός, και από εκεί και πέρα φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες των κ. Τζανάκη από τον Εργοτέλη και Πασχαλίδη από τον Ηρόδοτο. Ενδιαφέρον υπάρχει και από τον Μιχάλη Λαμπράκη της Αναγέννησης, που έχει και στο παρελθόν υπάρξει μέλλος της διοίκησης της ΕΚΑΣΚ, αλλά και από τον κ. Χαρωνιτάκη του «Ηράκλειο». Τον ΟΦΗ συζητείται να εκπροσωπήσει ο Πετρίδης ή ο Παντατοσάκης.

Στις υποψηφιότητες έχει ακουστεί και το όνομα του Μάνου Χαλκιαδάκη, που, όπως όλα δείχνουν, σταματά το μπάσκετ. Η συμμετοχή του σίγουρα θα αποτελούσε πρωτοτυπία και ενδεχομένως να έφερνε και νέες ιδέες.

Από εκεί και πέρα, όμως, επικρατεί... χάος. Χανιά και Λασίθι προς το παρόν δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για να εκπροσωπηθούν στη νέα διοίκηση της ΕΚΑΣΚ, ενώ από το Ρέθυμνο έχει ακουστεί το όνομα του Καλαϊτζάκη, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται. Αρκετά είναι και τα σωματεία του Ηρακλείου που δε δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις εκλογές ή, για να ακριβολογούμε, δεν υπάρχουν πολλοί παράγοντες που να θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα. Το έργο της διοίκησης που θα προκύψει, άλλωστε, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, με δεδομένα τα πολλά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετή δικαιολογία για όσους διστάζουν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News