ΕΚΑΣΚ

Αθλητική δράση για την κλιματική αλλαγή από την ΕΚΑΣΚ

Παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της Κρητικής Ένωσης που δείχνει το δρόμο

Η παρουσίαση του τομέα κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων «ΕΚΑΣΚ PLUS+», πού υλοποιείται από την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Xερσόνησο Ηρακλείου.

Η ΕΚΑΣΚ είναι ο πρώτος αθλητικός φορέας της χώρας που συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία του ΟΗΕ «αθλητική δράση για την κλιματική αλλαγή».

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ. Μπάμπης Μαρκάκης καλωσόρισε τους παριστάμενους και ζήτησε τη στήριξη τους στις πρωτοβουλίες της Ένωσης που έχουν στόχο να διευρύνουν την παρουσία του μπάσκετ, σε πολλούς τομείς τις διαπαιδαγώγησης της νεολαίας.

Ο γραμματέας της FIBA κ. Ζαγκλής Ανδρέας χαιρετίζοντας τη παρουσίαση χειροκρότησε τη πρωτοβουλία της ΕΚΑΣΚ και τόνισε ότι η FIBA θα σταθεί στο πλευρό της προσπάθειας καθετοποίησης αυτών των δράσεων ενώ προέτρεψε την πολιτεία και την ΕΟΚ να συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της πρωτοβουλίας σε όλη τη χώρα. Ο κ. Ζαγκλής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία της FIBA με την ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΚ, που είχε ως αποτέλεσμα τη διοργάνωση 2 παγκοσμίων και ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μέσα σε 6 χρόνια, κάτι που δεν έχει προηγούμενο!

Το μπάσκετ δεν είναι μόνο καλάθια τόνισε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Βαγγέλης Λιόλιος. Το μπάσκετ απευθύνεται σε όλους τους τομείς δράσης της κοινωνίας, παρεμβαίνει και δίνει δυναμικά το παρόν "χαίρομαι που η πρώτη παρουσία μου ως πρόεδρος στη Κρήτη συνδέεται με μια κίνηση προσέγγισης ευρύτερα της κοινωνίας και νιώθω δίπλα υπερήφανος που δίνουμε το παρόν με τέτοιες ενέργειες. Στο μυαλό μας είναι κάθε παιδί μέσω του αθλητισμού να γίνει υπεύθυνος και συνειδητοποιημένος πολίτης και να αντιληφθεί ότι αθλητισμός σημαίνει σεβασμός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Ξυλούρης μετέφερε το χαιρετισμό του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και τόνισε ότι η περιφέρεια βρίσκεται πάντα δίπλα στον αθλητισμό, θα στηρίξει τη πρωτοβουλία και θα αναπτύξει ακόμα περισσότερο τη συνεργασία σε όλους τους τομείς δράσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια