Πρώτος τελικός ανάμεσα σε Δειλινό και Εργοτέλη στο Λίντο  

Αθλητισμός
Πρώτος τελικός ανάμεσα σε Δειλινό και Εργοτέλη στο Λίντο  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ηρακλειώτικη υπόθεση μετατράπηκε φέτος η υπόθεση τίτλος στο τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ των ανδρών, καθώς Δειλινό και Εργοτέλης θα κοντραριστούν για την κορυφή και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

 Η μεταξύ τους σειρά ξεκινά από το 1-1 και χωρίς να υπάρχει πλεονέκτημα έδρας, καθώς και οι δύο χρησιμοποιούν το Λίντο. Βασική διαφορά των δύο ομάδων είναι ότι το Δειλινό βρίσκεται σε απραξία παραπάνω από ένα μήνα, περιμένοντας να βγει ο αντίπαλός του από τις αναμετρήσεις του Κύδωνα με τον Εργοτέλη. Αντίθετα, οι “κιτρινόμαυροι” έρχονται με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες επί της χανιώτικης ομάδας που τους έστειλε στον τελικό. Πρώτη τους... μάχη σήμερα Κυριακή στις 20:00.

«Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το ρυθμό μας παρότι ήταν δύσκολο να δώσουμε ακόμα και φιλικά», τονίζει αρχικά ο προπονητής του Δειλινού Γιώργος Γωνιωτάκης και προσθέτει: «Θεωρώ ότι θα αναμετρηθούν οι ομάδες που έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Εξαρχής είχα θέσει φαβορί τον Εργοτέλη για τον τίτλο. Εμείς, μετά από ένα μήνα απραξίας, δεν ξέρω πώς θα παρουσιαστούμε. Εάν καταφέρουμε να βρούμε ρυθμό, η σειρά θα κριθεί στα πέντε ματς. Θα είναι σίγουρα ένας ωραίος τελικός και χαίρομαι που θα βρεθώ απέναντι στον Γιάννη Βισκαδουράκη, με τον οποίο μας συνδέουν δεσμοί φιλίας και τον θεωρώ ως έναν από τους καλύτερους προπονητές του Ηρακλείου».

Ο Εργοτέλης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τραυματία Δόσπρα και του Βερτούδου, που θα είναι στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στον τελικό, ο Γιάννης Βισκαδουράκης επισήμανε: «Σίγουρα έχουμε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και κούραση. Είναι ένα παιχνίδι ειδικών καταστάσεων, ένας τελικός. Είναι ένα παιχνίδι που δε χωρά πολλή τακτική, αλλά συγκέντρωση για να αντιμετωπίσουμε τα δυνατά σημεία του αντιπάλου μας. Πάθος θα έχουν και οι δύο ομάδες, όμως όποιος διαχειριστεί καλύτερα τη συγκέντρωση και κάνει τα λιγότερα λάθη, θα κερδίσει. Εύχομαι ο κόσμος να έρθει να δει δύο νεανικές ομάδες. Καλή επιτυχία στον φίλο μου τον Γιώργο (σ.σ. Γωνιωτάκη)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News