Δηλώνει συμμετοχή στην Β΄Εθνική το Ρέθυμνο Cretan Kings

Μπάσκετ
Δηλώνει συμμετοχή στην Β΄Εθνική το Ρέθυμνο Cretan Kings

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα δεδομένα για να αποφύγει την ΕΚΑΣΚ...

Κάθε προσπάθεια επιδιώκουν να εξαντλήσουν στο Ρέθυμνο Cretan Kings σε ότι αφορά στη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής που είναι ο επόμενος σταθμός μετά την αποχώρηση από την Basket League, όπου αδυνατεί να λάβει μέρος η ομάδα τη νέα χρονιά μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη από τα διοικητικά δρώμενα.

Σήμερα έγινε συμβούλιο στο Ρέθυμνο και αποφασίστηκε να δηλωθεί αύριο συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής καθώς εκπνέει η ημερομηνία, παίρνοντας έτσι παράταση χρόνου και αυτό γιατί οι ομάδες που θα υποβάλουν τη σχετική δήλωση έχουν περιθώριο 20 ημερών να επιβεβαιώσουν την αίτηση τους ή να την πάρουν πίσω… Μέσα σε αυτό το διάστημα λοιπόν οι άνθρωποι του Ρεθύμνου θα κινήσουν όλες τις διαδικασίες για την εξεύρεση των 180.000 ευρώ που απαιτεί η κατηγορία. ‘Ηδη οι άνθρωποι του έχουν έρθει σε επαφή με διάφορους επιχειρηματίες ζητώντας τη στήριξη τους ενώ φάνηκε, μετά και τη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας, ότι υπάρχει διάθεση από τον κόσμο να βοηθήσει την προσπάθεια που επιχειρείται.

Τώρα αν θα ευοδωθούν οι προσπάθειες και η ομάδα θα είναι στο νέο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής ή χρειαστεί να επιστρέψει στο τοπικό της ΕΚΑΣΚ θα φανεί το επόμενο 20ήμερο.

Το βέβαιο είναι ότι έχει αποκλειστεί δυστυχώς η Basket League, στην οποία η ομάδα του Ρεθύμνου κατέγραψε σημαντική πορεία, αποτελώντας κόσμημα για το περιφερειακό μπάσκετ. Το οικονομικό αδιέξοδο με την αποχώρηση Ζομπανάκη και το εξαιρετικά μεγάλο οικονομικό κόστος που απαιτεί η κατηγορία, κάνουν απαγορευτική την παραμονή της σε αυτή. Έτσι οι λύσεις είναι δύο και δεδομένες!

Στο Ρέθυμνο ωστόσο γνωρίζουν ότι ενδεχόμενη παρουσία στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ θα ήταν σημαντικό πισωγύρισμα στην ιστορία του συλλόγου, το οποίο δύσκολα θα μπορούσε να δώσει στη συνέχεια ώθηση για επανάκαμψη. Υπάρχει άλλωστε και το παράδειγμα του Ηράκλειο ΟΑΑ… Γι΄αυτό και θα γίνουν όλα όσα χρειάζεται ώστε να πάρει μέρος η ομάδα τουλάχιστον στην Β΄Εθνική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News