Ρέθυμνο Cretan Kings: Νίκησε τον Προμηθέα και ... ανάσανε

Μπάσκετ
Ρέθυμνο Cretan Kings: Νίκησε τον Προμηθέα και ... ανάσανε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικής βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου στο "Μελίνα Μερκούρη"...

Tο Ρέθυμνο Cretan Kings πέτυχε σπουδαία νίκη (την δεύτερη για φέτος) κόντρα στον Προμηθέα ο οποίος είναι δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα.

Κορυφαίος για την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου, ο Ανδρέας Χριστοδούλου (16 πόντους) ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Κόνερ Φράνκαμπ (13 πόντους) και Μιχάλης Καμπερίδης (9 πόντους σε 14 λεπτά συμμετοχής).

Για τους φιλοξενούμενους του Μάκη Γιατρά, οι οποίοι γνώρισαν την δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα, ο Χόλ (15 πόντους) και ο Ρόμπινσον (12 πόντους) ήταν οι μοναδικοί διασωθέντες.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος επέλεξε τους Χριστοδούλου, Λαναρά, Μάρει, Χάρις και Γκόρντον ενώ ο Μάκης Γιατράς άρχισε τον αγώνα με τους Μαντζούκα, Χολ, Λίποβι, Αγραβάνη και Μπόγρη. Οι Κρητικοί μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 19-14 αλλά ο Δημήτρης Κατσίβελης με δίποντο στην εκπνοή μείωσε σε 19-16.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους καθώς οι Φράνκαμπ, Χόνατον και Χριστοδούλου βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι για το +9, 27-18. Το Ρέθυμνο φλέρταρε και με διψήφια διαφορά αλλά οι Ρόμπινσον (κατά κύριο λόγο) και Κασελάκης κράτησαν την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα. Το ημίχρονο έκλεισε στο 35-28. Στα πολύ θετικά του πρώτου ημιχρόνου συγκαταλέγεται η συμμετοχή του Ραφαήλ Λαναρά (γεννημένος το 2001) αλλά και εκείνη του Λευτέρη Μαντζούκα (γεννημένος το 2003) ο οποίος ουτοσιάλλος χαίρει της εμπιστοσύνης του Μάκη Γιατρά από την αρχή της σεζόν.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο ΑΓΟΡ ανέβασε την διαφορά στους 11 πόντους (39-28) με τέσσερις αναπάντητους πόντους του Γκόρντον. Ο Χολ με τον Κασελάκη κατέβασαν την διαφορά στους πέντε στα μέσα της περιόδου, 39-34 αλλά το Ρέθυμνο βρήκε και πάλι λύσεις για να ανεβάσει την διαφορά στους 13, 48-35 με επιμέρους σκορ 9-1. Το τρίτο μέρος του αγώνα έκλεισε στο 50-38 μετά από καλάθι του Μιχάλη Καμπερίδη.

Με τον Μιχάλη Καμπερίδη να έχει μπει για τα καλά στην εξίσωση του αγώνα και τον Ανδρέα Χριστοδούλου να συνεχίζει το εξαιρετικό παιχνίδι του, οι "νησιώτες" προηγήθηκαν ακόμα και με 17 πόντους, 64-47. Οι Πατρινοί έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια και μάζεψαν στην διαφορά στους 11, 64-53 με σερί 0-6 αλλά το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι. Το τελικό 70-63 είναι ενδεικτικό της εξαιρετικής αμυντικής προσπάθειας των γηπεδούχων.

Πηγή: basketblog.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News