Ζιάγκος: Καθοριστικό το παιχνίδι με τον Πανιώνιο

Μπάσκετ
Ζιάγκος: Καθοριστικό το παιχνίδι με τον Πανιώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου μιλάει για την αυριανή αναμέτρηση …

Kαθοριστικής σημασίας παιχνίδι δίνει αύριο (15:45) το Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο υποδέχεται τον Πανιώνιο Βίκος Cola, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League στο «Μελίνα Μερκούρη».

Οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μόλις ένα βαθμό όμως πίσω από τρεις ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Πανιώνιος. Στην ομάδα του Ρεθύμνου γνωρίζουν ότι είναι αγώνας υψίστης σημασίας στη «μάχη» της επιβίωσης και θέλουν πάση θυσία τη νίκη…

«Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι βρίσκεται προ των πυλών, του οποίου το αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας», τονίζει ο Βαγγέλης Ζιάγκος και συνεχίζει:

«Στο αγωνιστικό σκέλος παίζουμε με μία ομάδα που διαθέτει ικανότατους σκόρερ. Το παιχνίδι τους στηρίζεται στην ατομική πρωτοβουλία και στο ατομικό ταλέντο των παικτών της. Για αυτό λοιπόν, η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα μας στα ατομικά αμυντικά μας καθήκοντα και ο περιορισμός στο μακρινό σουτ του Πανιωνίου είναι τα δύο κομμάτια που πρέπει να ελέγξουμε».

Σχετικά με το αν υπάρχει φαβορί ο τεχνικός του Ρεθύμνου είναι ξεκάθαρος : «Είναι ένα ντέρμπι με δύο ομάδες που έχουν ίδιο στόχο. Στα ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί, με το μοναδικό πλεονέκτημα που έχουμε να είναι η έδρα. Οι διαφορές πιθανότατα θα παίξουν τον ρόλο τους σε τυχόν ισοβαθμίες στο φινάλε όσο πλησιάζουμε στο τέλος και δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Στο αυριανό ματς φυσικά αυτό που θα διεκδικήσουμε πρωτίστως είναι η νίκη και το ίδιο το παιχνίδι θα μας δείξει το κατά πόσο θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω».

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας: «Παίζουμε ένα ματς εντός έδρας, ίσως από τα πλέον κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν και για αυτόν τον λόγο ζητάμε από τον κόσμο του Ρεθύμνου να στηρίξει την προσπάθεια μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ: Σάββατο: (15:15) Κολοσσός- Λαύριο, (15:45) Ρέθυμνο- Πανιώνιος, ΠΑΟΚ- Ήφαιστος, (17:00) ΑΕΚ- Κύμη, (18:00) Περιστέρι- Άρης. Κυριακή: (17:00) Προμηθέας- Χολαργός, Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός.

Η βαθμολογία: 1. Παναθηναϊκός 36, 2. Ολυμπιακός 35, 3. ΑΕΚ 31, 4. Προμηθέας 30, 5. ΠΑΟΚ 30, 6. Περιστέρι 30, 7. Ήφαιστος 28, 8. Χολαργός 26, 9. Άρης 24, 10. Λαύριο 22, 11. Κύμη 22, 12. Πανιώνιος 22, 13. Κολοσσός 21, 14. Ρέθυμνο 21.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News