ΑΓΟΡ

Δύσκολη αποστολή στο Βενετόκλειο αύριο για το Ρέθυμνο Cretan Kings

O Βαγγέλης Ζιάγκος και ο Ανδρέας Χριστοδούλου μιλάνε για το παιχνίδι με τον Κολοσσό…

Να δώσει συνέχεια στις νίκες θέλει να δώσει αύριο (15:00) το Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Βενετόκλειο από τον Κολοσσό, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League.
Στις δηλώσεις του ο έμπειρος τεχνικός Βαγγέλης Ζιάγκος, τόνισε τα σημεία «κλειδιά» της αναμέτρησης που θα πρέπει να προσέξει η ομάδα μας για να φύγει νικήτρια. «Είναι ακόμη ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί ο Κολοσσός έχει σημαδέψει το μεταξύ μας παιχνίδι εδώ και καιρό. Δεύτερον γιατί είναι μία ομάδα που άλλαξε πρόσφατα προπονητή και τρίτον γιατί είναι μία ομάδα που παραδοσιακά ανεβάζει την απόδοση της στα εντός έδρας παιχνίδια και επίσης θα υπάρχει πίεση από την εξέδρα που θα πρέπει να διαχειριστούμε.
“Κλειδιά” για εμάς θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού μέσα από τον έλεγχο των ριμπάουντ και των περιορισμών των λαθών μας. Θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στις αρχές μας στο παιχνίδι του μισού γηπέδου και στη συναισθηματική μας σταθερότητα κατά τη διάρκεια του ματς και να μείνουμε ανεπηρέαστοι από τους εξωτερικούς παράγοντες.
Κάθε νίκη όπως και κάθε ήττα έχει προσωρινή επίδραση στην ψυχολογία μας γιατί στο ξεκίνημα κάθε εβδομάδας συνεπάγεται και μία νέα αρχή για την προετοιμασία του επόμενου παιχνιδιού. Η πορεία της κάθε προπονητικής εβδομάδας εξαρτάται από τη δική μας εικόνα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής».

Από την πλευρά των παικτών ο Ανδρέας Χριστοδούλου σημείωσε: «Μας περιμένει μία δύσκολη αποστολή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να μην αφήσουμε τον Κολοσσό να τρέξει και να βάλει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Στο προηγούμενο ματς είχαμε πολλά λάθη οπότε θέλουμε να τα περιορίσουμε. Πιστεύω θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι από εκείνα που έχουμε στοχεύσει όπως και κάθε επόμενο ματς, για αυτό και οι νικητές πρέπει να είμαστε εμείς».

Σχόλια