Άγγιξε μεγάλο "διπλό" το Ρέθυμνο, έχασε στον πόντο στο Λαύριο!

Μπάσκετ
Άγγιξε μεγάλο "διπλό" το Ρέθυμνο, έχασε στον πόντο στο Λαύριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρμστεντ και Ντάνιελς έκαναν μεγάλη εμφάνιση, αλλά δεν έφτασε...

Το Ρέθυμνο πλησίασε σε μια μεγάλη νίκη μέσα στο Λαύριο αλλά η ομάδα της Αττικής κατάφερε να παραμείνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Basket League πανηγύρισε στο τέλος επικρατώντας σε ένα ματς-θρίλερ με σκορ 78-77 κόντρα στο Ρέθυμνο.

Κορυφαίος παίκτης για τους γηπεδούχους ήταν ο Μουρ με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Κουζέλογλου να ακολουθεί με 13 πόντους. Από πλευράς φιλοξενούμενων, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Αρμστεντ και Ντάνιελς, οι οποίοι σημείωσαν από 22 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τον κύριο λόγο μέσα στο παρκέ, με την ομάδα του Ρεθύμνου να καταφέρνει να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα 7 πόντων (7-14), μετά από λεϊ απ του Λι. Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια έβγαλαν αντίδραση και μειώνοντας σταδιακά την διαφορά, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ (18-16), με τον Κακλαμανάκη να ευστοχεί σε δύο ελεύθερες βολές. Το τελικό σκορ της περιόδου ήταν τo 23-19 υπέρ του Λαυρίου. Στην δεύτερη περίοδο ήταν σειρά του Λαυρίου να πάρει διαφορά 7 πόντων, με τον Ουίγκινς να κάνει το 32-25, το Ρέθυμνο όμως δεν τα παράτησε και κατάφερε στο τελευταίο λεπτό να πάρει το προβάδισμα και να κλείσει το ημίχρονο με το υπέρ του σκορ 41-39.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Ρέθυμνο έδειχνε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος μέσα στο παρκέ, με το Λαύριο να δείχνει ότι δεν μπορεί να αντιδράσει, με την Κρητική ομάδα μάλιστα να παίρνει προβάδισμα 8 πόντων (55-63). Από το σημείο εκείνο όμως και μετά, το παιχνίδι έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες στα τελευταία λεπτά ήταν κοντά στο σκορ η μία με την άλλη, με τον Κουζέλογλου να δίνει μάλιστα το προβάδισμα στο Λαύριο, με τον παίκτη των γηπεδούχων να ευστοχεί σε δύο βολές και να κάνει το 69-68. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν δραματικά, ενώ το Ρέθυμνο έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το διπλό, με τον Άρμστεντ να αστοχεί σε σουτ 2 πόντων στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το Λαύριο να είναι αυτό τελικά που πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 78-77.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 39-41, 55-61, 78-77

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Νίξον 10 (2), Κακλαμανάκης 9 (8 ριμπάουντ), Λαμπ 8, Μέγιερ 4, Γουίγκινς 6, Παπαδημητρίου, Τζόνσον 6, Κουζέλογλου 13 (1), Μουρ 22 (3).

ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Γκούντγουιν 4, Μούντι 8, Λι 10, Γιαννόπουλος 6 (2), Άρμστεντ 22 (3), Ντάνιελς 18 (1), Κώττας 1, Χριστοδούλου 8 (1), Στεφανίδης, Χόμπσον

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News