Η Ελλάδα συνεχίζει στους "16" του Μουντομπάσκετ

Μπάσκετ
Η Ελλάδα συνεχίζει στους "16" του Μουντομπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε τον "τελικό πρόκρισης" 103-97 με την Νέα Ζηλανδία σε παιχνίδι με μεγάλο σκορ...

Η Εθνική μας ομάδα συνεχίζει στους "16" του Μουντομπάσκετ...

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου δυσκολεύτηκαν αλλά τα κατάφεραν κόντρα στους Νεοζηλανδούς και φτάνοντας στη νίκη (193-97)  με ρεκόρ 2-1 στον όμιλο συνεχίζουν στην επόμενη φάση στην πόλη Σενζέν της Κίνας.

Στο σημερινό παιχνίδι που πήγε σε μεγάλο σκορ και γρήγορες επιθέσεις. το τελικό σκορ είναι δίκαιο...

Η «γαλανόλευκη» κατάφερε να ανταπεξέλθει στα… δύσκολα που έβαλε ο Ουέμπστερ και η παρέα του, με τα αρκετά μακρινά σουτ και τους συνεχόμενους πόντους, ωστόσο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αυτή τη φορά ήταν στα γνωστά του στάνταρ, βρήκε εξαιρετική βοήθεια από τους Καλάθη και Παπαπέτρου και το ματς «καθάρισε» χάρη στο τρίποντο του αρχηγού του Παναθηναϊκού που έκανε το +10 (94-84) περίπου δυο λεπτά πριν το φινάλε.

Η συνέχεια τώρα, για την Εθνική Ελλάδας, περιλαμβάνει τα παιχνίδια της Β’ φάσης . Στους «16» η Ελλάδα θα είναι στον όμιλο με τις ΗΠΑ, την Τσεχία και τη Βραζιλία και θα παίξει με τις δυο πρώτες. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τους Αμερικανούς το Σάββατο (07/09) αναζητώντας την πρώτη μεγάλη υπέρβαση και τη Δευτέρα (09/09). Με δυο νίκες η Ελλάδα θα είναι ούτως ή άλλως στην οκτάδα, αλλιώς αναζητά σενάρια έτσι ώστε να καταφέρει να είναι στα προημιτελικά. Η ουσία, πάντως, είναι πως η Ελλάδα δεν αποχαιρέτησε πρόωρα τις ελπίδες για διάκριση και τώρα θα τα παίξει… όλα για όλα κόντρα στις ΗΠΑ και τους Τσέχους για να βρεθεί στα προημιτελικά.

Πολύ σημαντικό για την εθνική ομάδα ήταν το 40% στο τρίποντο, αλλά και το γεγονός ότι είχε 26 ασίστ για μόλις 9 λάθη. Η Ελλάδα είχε 17 πόντους από λάθη αντιπάλων, έναντι μόλις 7 της Νέας Ζηλανδίας, ενώ και το second unit έδωσε βοήθεια με 29 πόντους έναντι μόλις 11 του πάγκου των αντιπάλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News