Ελληνική αντεπίθεση από σήμερα με τη Νέα Ζηλανδία

Μπάσκετ
Ελληνική αντεπίθεση από σήμερα με τη Νέα Ζηλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιχνίδι πρόκρισης και νέα αρχή...

Η αρχή για την Ελλάδα πρέπει να γίνει σήμερα (15:00, ΕΡΤ Sports) απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ένα παιχνίδι που έχει εξελιχθεί σε τελικό πρόκρισης, αφού ο νικητής συνεχίζει στη Σενζέν (κόντρα σε ΗΠΑ το Σάββατο και το νικητή του σημερινού Τουρκία-Τσεχία την Δευτέρα), ενώ ο ηττημένος θα υποστεί την ταλαιπωρία των αγώνων κατάταξης 17-32 παίζοντας στην Ντονγκουάν με Ιαπωνία και τον ηττημένο του Τουρκία-Τσεχία σε μια διαδικασία που θα μοιάζει με μαρτύριο. 

Η χθεσινή μέρα αφιερώθηκε σε αναλύσεις για το τι έφταιξε για την ήττα από την Βραζιλία. Πολλές συζητήσεις έγιναν μέσα στην ομάδα, μεταξύ τεχνικού τιμ και παικτών μεταξύ τους. Όλοι έκαναν την αυτοκριτική τους και ο καθένας πιστεύει πως το πράγμα μπορεί να… γυρίσει. Η Νέα Ζηλανδία θα παίξει χωρίς άγχος αφού γι’ αυτή ακόμη και η μία νίκη στη διοργάνωση είναι υπέρβαση, αλλά φυσικά θα παλέψει για την πρόκριση. Τα αδέρφια Τάι και Κόρεϊ Γουέμπστερ ζαλίζουν τις αντίπαλες άμυνες (ενίοτε και τους συμπαίκτες τους) με το παιχνίδι τους και τα πολλά μακρινά τους σουτ, ο Φοτού είναι ένας σύγχρονος πάουερ φόργουορντ, ενώ ο Λόου ένας ψηλός με ικανότητα σουτ. Οι τέσσερίς τους πλαισιώνονται από μάλλον μέτριους παίκτες, που δεν διακρίνονται για το μέγεθός τους, αλλά σίγουρα για την μαχητικότητά τους. 

Η αντεπίθεση πρέπει να αρχίσει τώρα. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Ας γίνει το πρώτο βήμα, που είναι το πιο βατό και μετά… βλέπουμε πώς θα διορθωθεί το λάθος της Τρίτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News