Μουντομπάσκετ

Οι αντιδράσεις των προπονητών στον τελικό του Μουντομπάσκετ

Η αντίδραση των ΗΠΑ στο καλό ξεκίνημα της Σερβίας ήταν κλειδί για την εξέλιξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως δήλωσε ο προπονητής των νικητών, Μάικ Σιζέφσκι.

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Είναι μια πολύ καλή ομάδα ανθρώπων για να δουλέψεις μαζί τους. Δεν ήμασταν η ομάδα του ενός παίκτη, αλλά δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό σύνολο. Αξίζουν συγχαρητήρια και στη Σερβία, γιατί έκανε μία εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση και μας δυσκόλεψε στο ξεκίνημα του αγώνα. Ευτυχώς είχαμε ένα ξέσπασμα… 35 λεπτών (γέλια).

 Εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο, να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα και να μην μας επηρεάζουν οι κακές βραδιές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους ανθρώπους στην Ισπανία, σε όλες τις πόλεις που μας φιλοξένησαν, γιατί μας έκαναν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας», ανέφερε ο κόουτς.

Οι δηλώσεις Τζόρτζεβιτς

H συντριβή στον τελικό από τις ΗΠΑ δεν αλλοίωσε στο ελάχιστο την πολύ καλή γεύση του Σάσα Τζόρτζεβιτς για την προσπάθεια της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους, τον επαγγελματισμό τους και την καρδιά με την οποία έπαιξαν για την πατρίδα τους. Σε αυτούς αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια. Παίξαμε όλο το τουρνουά με άμυνα man to man και αποφασίσαμε να κάνουμε το ίδιο και απέναντι στις ΗΠΑ, παρότι οι περισσότερες ομάδες τις αντιμετωπίζουν με ζώνη. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε τόσο ψηλά», τόνισε.

«Εμείς δεν έχουμε παίκτη ΝΒΑ στο ρόστερ μας. Έχουμε 3-4 παίκτες που παίζουν σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όπως ο Τεόντοσιτς, ο Κρστιτς, ο Μπιέλιτσα και τώρα ο Μπογκντάνοβιτς. Είναι μεγάλη η διαφορά από την ομάδα των ΗΠΑ. Στο μέλλον θα έχουμε παίκτες που θα είναι πιο ώριμοι, με περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις. Στόχος μας είναι πλέον να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και ίσως εκεί να ξανασυναντήσουμε τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Σχόλια