default-image

Στις 22:00 ο τελικός ΗΠΑ-Σερβία

Μπάσκετ
Στις 22:00 ο τελικός ΗΠΑ-Σερβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» είναι στραμμένα απόψε όλα τα βλέμματα της μπασκετικής υφηλίου. Σε περισσότερες από 175 χώρες σε όλο τον κόσμο θα φτάσει εικόνα του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Σερβία (22:00, OTE TV και ANT1).

Οι δύο μεγαλύτερες σχολές του αθλήματος, που έχουν κατακτήσει μαζί εννιά τίτλους στο θεσμό και μία εκ των δύο έχει δώσει το «παρών» σε όλους τους προηγούμενους τελικούς πλην του 2006 συναντώνται για πρώτη φορά στην ιστορία, στον αγώνα που θα κρίνει ποιος θα σηκώσει το τρόπαιο «Νέισμιθ».

Οι μεν Αμερικανοί έφτασαν αναμενόμενα στον τελικό, με οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς και με μέσο όρο διαφοράς τους 32,5 πόντους. Οι δε Σέρβοι εξέπληξαν τους πάντες, αφού μετά από μία μετριότατη παρουσία στην πρώτη φάση με τρεις ήττες και δύο νίκες κόντρα στις ασθενείς Αίγυπτο και Ιράν, μεταμορφώθηκαν στα νοκ άουτ αποκλείοντας διαδοχικά Ελλάδα, Βραζιλία και Γαλλία.

Η Team USA θέλει να πιστοποιήσει τον τίτλο του φαβορί και να κατακτήσει τον τίτλο για πέμπτη φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχή, κάτι που έχει συμβεί μόλις δύο φορές στο παρελθόν. Οι «πλάβι» με τη σειρά τους θέλουν να φτάσουν στον έκτο τους τίτλο πιστοποιώντας τη μεγάλη τους επιστροφή στο προσκήνιο.

Ο νικητής πέρα από τον παγκόσμιο τίτλο εξασφαλίζει αυτομάτως και μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, που σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να διεκδικήσει το επόμενο καλοκαίρι (στους Παναμερικανικούς Αγώνες για τις ΗΠΑ και το Ευρωμπάσκετ για τη Σερβία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News