Μπαρτζώκας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον τίτλο

Μπάσκετ
Μπαρτζώκας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον τίτλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παπανικολάου: Δεν χρειάζονται ηρωισμοί, παρά πίστη στο πλάνο της ομάδας…

Η αλήθεια είναι πως ο Σάσα Βεζένκοφ... έκλεψε τη δόξα από τον προπονητή και τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα και Κώστα Παπανικολάου αντίστοιχα, στην εκδήλωση/συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών και τεσσάρων αρχηγών του φάιναλ φορ της Euroleague στο Κάουνας. Η ανάδειξη του φόργουορντ του Ολυμπιακού σε MVP της σεζόν της Euroleague ανακοινώθηκε, όπως κάθε χρόνο σε αυτό το πρώτο event, του φάιναλ φορ, και όλα τα φλας άναψαν για τον 27χρονο παίκτη των Πειραιωτών.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο μόνος προπονητής που έχει κατακτήσει το τρόπαιο (Λονδίνο 2013) από τους τέσσερις αυτού του φάιναλ φορ, μίλησε για την ομάδα του, τον Ολυμπιακό, και τη μαγική σεζόν που πραγματοποίησε τερματίζοντας στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. «Δεν θα αφήσω κανέναν να αισθανθεί ότι αποτύχαμε αν δεν πάρουμε το τρόπαιο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον τίτλο,» δήλωσε ο Μπαρτζώκας, μία ημέρα πριν τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν στη διοργάνωση, τον ημιτελικό με τη Μονακό (19/5, 18:00).

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε:

Σχετικά με το αν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός: «Δεν νομίζω ότι έχουμε την περισσότερη πίεση. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Ο στόχος μας ήταν να είμαστε εδώ και το αποδείξαμε αυτό. Δεν μπορώ να αφήσω κανέναν στην ομάδα να αισθανθεί άβολα ή ότι αποτύχαμε αν δεν πάρουμε το τρόπαιο. Εκτιμώ αυτόν τον θεσμό. Ξέρω ότι οι καλύτεροι παίκτες και προπονητές είναι εδώ».

Για το φάιναλ φορ εν γένει: «Μιλώντας με πολλούς προπονητές, μετά το τέλος της σεζόν αισθανόμαστε εξαντλημένοι γιατί παίζουμε τελικούς από τον Οκτώβριο. Κατά την άποψή μου υπάρχουν τρεις διαφορετικές διοργανώσεις: Η κανονική περίοδος, τα πλέι οφ και το φάιναλ φορ. Πρέπει να το απολαύσουμε. Αυτό προσπαθώ να πείσω τους παίκτες. Πρέπει να τα δώσουμε όλα και αν το κάνουμε, θα είμαστε χαρούμενοι. Σε αυτή την διοργάνωση δεν μπορείς να πεις ότι πέτυχε μόνο η ομάδα που πήρε τον τίτλο. Ακόμα και ομάδες που δεν μπήκαν στα playoffs είναι καλές. Έκαναν καλή δουλειά. Δεν μπορώ να δω καμία ομάδα ως αποτυχημένη στο Final Four. Σίγουρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τον τίτλο».

Ρωτήθηκε για το ομαδικό μπάσκετ που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός, καθώς και αν αισθάνεται δικαίωση για την πορεία του Ολυμπιακού και την ανάδειξη του Βεζένκοφ σε MVP: «Δεν είναι νίκη για εμένα. Είμαι χαρούμενος που το μπάσκετ που παίζουμε μας έφερε την πρώτη θέση στις ασίστ. Ο Βεζένκοβ βρήκε τρόπο να είναι τόσο σημαντικός και να έχει αυτά τα νούμερα παίζοντας για την ομάδα και όχι τον εαυτό του. Ήταν μέρος μίας ομάδας που ήξερε πώς να παίζει. Είμαι χαρούμενος για αυτόν και τον Ολυμπιακό, που μπόρεσε να φέρει ξανά έναν MVP στην EuroLeague. Είμαι χαρούμενος για τον Σάσα γιατί δουλεύει σκληρά και είναι καλό παιδί, αλλά και για τον σύλλογο που δίνει τέτοιες ευκαιρίες στους παίκτες».

Ποια... συμβουλή θα έδινε στον Σάσα Ομπράντοβιτς και στους παίκτες του: «Δεν θέλω να δώσω συμβουλές στον Σάσα, επειδή έχουμε αγώνα αύριο μεταξύ μας (γέλια). Για εμένα είναι το 4ο φάιναλ φορ. Με εξαίρεση τον Παπανικολάου και τον Σλούκα, γενικά είμαστε μία ομάδα με μικρή εμπειρία από τον θεσμό. Αυτό που λέω στους παίκτες μου είναι ότι πρέπει να αφήσουν έξω τι συμβαίνει με τις οικογένειές τους, τα ΜΜΕ και να έχουν την ίδια ρουτίνα που έχουν όλη την σεζόν. Ίδια προπόνηση, ξεκούραση. Σίγουρα είναι κρίσιμο παιχνίδι το αυριανό και ίσως ο τελικός, αλλά δεν πρέπει να αλλάξει η ρουτίνα μας».

Για τον τίτλο του 2013 και τις ομοιότητες με την φετινή ομάδα: «Ήταν διαφορετική κατάσταση τότε. Το 2012 ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τον τίτλο με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Με εμένα κερδίσαμε το "back to back". Ήταν δύσκολο, ειδικά για εμένα που ήμουν ρούκι σε φάιναλ φορ. Είχαμε δυνατή ομάδα από την προηγούμενη σεζόν με μερικά νέα κομματια. Η ομάδα είχε αυτοπεποίθηση και πίστευε στον εαυτό της. Ο Ολυμπιακός είχε πάντα σπουδαίους παίκτες παίκτες όπως ο Χάινς, ο Παπανικολάου, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Το "κλειδί" ήταν η ομαδική προσπάθεια. Αυτό προσπαθούμε να εφαρμόζουμε κάθε χρόνο, αλλά και φέτος. Το να μην είμαστε εγωιστές. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σε αυτό το φάιναλ φορ».

Παπανικολάου: «Δεν θέλουμε να γίνει κάποιος ήρωας, πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, βρίσκεται στο 7ο φάιναλ φορ της καριέρας του (6 με Ολυμπιακό και 1 με Μπαρτσελόνα), είναι πιο ώριμος από ποτέ. Βετεράνος των Final Four πλέον, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ότι οι "ερυθρόλευκοι" το μόνο που έχουν να κάνουν στο Final Four του Κάουνας για να πετύχουν τους στόχους τους είναι να είναι οι... εαυτοί τους. «Δεν χρειάζονται ηρωισμοί, παρά πίστη στο πλάνο της ομάδας, που την έφτασε σε αυτό το σημείο,» τόνισε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού. Αναλυτικότερα:

Για το φάιναλ φορ: «Ελπίζω να απολαύσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Ας έχουμε σπουδαία παιχνίδια και να νικήσει η καλύτερη ομάδα».

Για το πόσο ανταγωνιστική ήταν η κανονική περίοδος και πότε πίστεψε ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στην καταληκτική αναμέτρηση: «Νομίζω ότι την φετινή σεζόν σε κανένα σημείο δεν ήξερες αν θα έχεις καλή χρονιά. ‘Ηταν ανταγωνιστική σεζόν και αυτό το βλέπεις από τον τρόπο που άλλαζε η κατάταξη συνεχώς μέσα στην χρονιά. Μέχρι και τους τελευταίους γύρους δεν ξέραμε ποια ομάδα θα είναι 1η, 2η ή 8η. Δεν νομίζω ότι καμία ομάδα είχε την αυτοπεποίθηση ότι θα έχει καλή πορεία. Απλώς προσπαθείς να βελτιώνεσαι, περιμένοντας να δεις τι θα γίνει».

Για το πρώτο φάιναλ φορ ως αρχηγός και τι αλλάζει αυτό στο μυαλό του: «Νόμιζα ότι το πιο δύσκολο πράγμα που θα έκανα ήταν η συνέντευξη Τύπου. Αλλά ήταν εύκολο. Ευχαριστώ για αυτό και επειδή δεν μου κάνατε πολλές ερωτήσεις».

Στο φάιναλ φορ πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να κάνεις ό,τι έκανες όλη την σεζόν. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ίδια συνταγή. Δεν θέλουμε κάποιον να γίνει ήρωας ή να κάνει κάτι ξεχωριστό. Πρέπει να δουλέψουμε με τον ίδιο τρόπο και να φέρουμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού στο παρκέ και ανταγωνιστικότητα, να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ και θα δούμε τι θα γίνει. Εδώ βρίσκονται τέσσερις ομάδες όπου μπορείς να πεις ότι είχαν ήδη μία καλή σεζόν. Όλοι είχαμε σπουδαία σεζόν και είναι καθαρά θέμα ημέρας και ποιος θα εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά του σε δύο παιχνίδια για να πάρει το τρόπαιο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν ξέρεις πότε θα έχεις ξανά αυτή την ευκαιρία να είσαι σε ένα φάιναλ φορ».

Πηγή ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News