Ηττήθηκε στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός από τον Ερυθρό Αστέρα με 87-79

Μπάσκετ
Ηττήθηκε στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός από τον Ερυθρό Αστέρα με 87-79

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Xρειάζεται είτε νίκη επί της Μπασκόνια στην τελευταία αγωνιστική, είτε ήττες Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης για την πρώτη θέση...

Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός έδωσαν απόψε μία καλή μάχη στο παρκέ της Χάλα Πιονίρ, για την 33η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague. Οι Πειραιώτες χρειάζονταν το αποτέλεσμα για να κλειδώσουν μαθηματικά την πρώτη θέση, που πιθανότατα θα τους δώσει ένα καλύτερο ματσάρισμα στα playoffs της διοργάνωσης, δεν το πήραν (87-79) και πλέον θα πρέπει να πιεστούν στην 34η και τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ, απέναντι στη Μπασκόνια που θα καίγεται για νίκη.

Στο 23-10 έπεσε ο Ολυμπιακός (13-3 εντός και 10-7 εκτός έδρας), που πληγώθηκε από τα λάθη του, από τις κακές επιστροφές και από την αστοχία του από την περιφέρεια μετά από μια καταπληκτική πρώτη περίοδο 30 πόντων χωρίς βολή. Γουόκαπ, Βεζένκοβ, Σλούκας και ΜακΚίσικ ήταν σε καλή κατάσταση, συνολικά όμως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε ένα πιο χλιαρό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που μας έχει συνηθίσει στη διάρκεια της σεζόν.

Στο 16-17 ανέβηκε ο Ερυθρός Αστέρας (10-6 εντός και 6-11 εκτός έδρας), που στηρίχθηκε στον καταπληκτικό Φακούντο Καμπάσο και στους Τζον Χόλαντ, Λούκα Βιλντόσα, Φιλίπ Πετρούσεβ. Οι Σέρβοι δεν είχαν υψηλό κίνητρο, είχαν όμως τον κόσμο τους εκεί, πήραν ενέργεια, ήταν ανταγωνιστικοί, πιο σκληροί και δίκαιοι νικητές.

Ο αγώνας

Με Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που βρήκε περιφερειακά σουτ από τους δύο γκαρντ, είχε επτά ασίστ στα οκτώ πρώτα καλάθια (13-20 στο 6') και απίθανη εκτέλεση από το τρίποντο (17-28 στο 8'). Ωστόσο η άμυνά του δεν ήταν αποτελεσματική, ειδικά στη ρακέτα, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται και τις βολές, αλλά και το instant scoring του Πετρούσεβ για το 26-30 της πρώτης περιόδου.

Με τους Σλούκα, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ στην περιφέρεια, οι Πειραιώτες δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στην επίθεση στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου. Απλώς και οι Σέρβοι δεν άρπαξαν την ευκαιρία, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κρατήσει το προβάδισμα, έστω και μικρό, μέχρι το 18'. Εκεί ο Ίλιτς έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του (41-39), με τους Γουόκαπ - Φαλ να γυρίζουν για να κρατήσουν την ομάδα τους όρθια πριν ο ΜακΚίσικ σκοράρει για το 45-47 του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του β' μέρους ο Φαλ χτύπησε στον αγκώνα και ανησύχησε τους πάντες, πήγε για λίγο στον πάγκο, αλλά γύρισε αμέσως μετά. Ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς καλάθι για πέντε λεπτά, οι γηπεδούχοι πήγαν στο +9 (63-54) και στο φινάλε της τρίτης περιόδου οι Σέρβοι είχαν συνολικά καλύτερη εικόνα από τους Πειραιώτες.

Με τον Χόλαντ να συνεχίζει να προκαλεί πολλά προβλήματα χάρη στο πείσμα και την ενέργειά του, οι γηπεδούχοι πήγαν στο +8 (77-69 στο 33'), ο Σλούκας έβαλε σημαντικό τρίποντο για το 80-74 που κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό, όμως αμέσως μετά από το timeout ο Καμπάσο έκανε το ίδιο απέναντι στον Φαλ για το 83-74 και κάπου εκεί κρίθηκε οριστικά το παιχνίδι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-30, 45-47, 65-59, 87-79

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News