Κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας στα play offs ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας στα play offs ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε 81-55 την Βιλερμπάν και ετοιμάζεται για το ντέρμπι… «αιωνίνω»

Παρά τις απουσίες των Αϊζέια Κάναν και Μουσταφά Φαλ, ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία απέναντι στη Βιλερμπάν, επικράτησε με το ευρύ 81-55 και κλείδωσε μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της regular season και μερικές ημέρες πριν υποδεχτεί στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό (31/03, 21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για ένα ακόμα αιώνιο ντέρμπι.

Ο αγώνας

Η Βιλερμπάν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Μουσταφά Φαλ από τη ρακέτα, όμως ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική δουλειά προσπατευόντας το ζωγραφιστό και κλείνοντας τους χώρους. Στην άλλη πλευρά του παρκέ οι ερυθρόλευκοι συνεργάζονταν εξαιρετικά και λίγο πριν το 7ο λεπτό βρήκαν το πρώτο τους διψήφιο προβάδισμα (17-7), ενώ λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους (22-7, 8'40"). Εκεί οι Γάλλοι απάντησαν με 6-0, εκμεταλλευόμενοι και ένα φάουλ που καταλογίστηε στον Κώστα Παπανικολάου στην εκπνοή του δεκαλέπτου.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στη δεύτερη περίοδο με ένα γρήγορο 7-0 (29-13, 12'), όμως κάπου εκεί άρχισε να πετάει συνεχόμενες επιθέσεις στα σκουπίδια, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να τρέξουν ένα σερί 11 αναπάντητων πόντων και να πλησιάσουν στους πέντε (29-24, 16'30"). Ο Σακίλ ΜακΚίσικ προσέφερε κάποιες λύσεις και τελικά ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια στο +8 (37-29, 20').

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός άρχισε αργά και σταθερά να αυξάνει το προβάδισμά του, το οποίο έφτασε στους 18 πόντους (50-32) στα μέσα της τρίτης περιόδου, ενώ στο τέλος αυτής η απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες ήταν στους 17 πόντους (56-39, 30').

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε λίγο ή πολύ η τελευταία περίοδος, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής και οι παίκτες στο παρκέ είχαν αρχίσει ήδη να σκέφτονται τις επόμενες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Ακόμα, τρία λεπτά πριν το φινάλε στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο Τζορτζ Πάπας, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-13, 37-29, 56-39, 81-55

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News