Κατώτερος της περίστασης ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη

Μπάσκετ
Κατώτερος της περίστασης ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε από τη Ρεάλ με 83-68…

O Παναθηναϊκός πάτησε το παρκέ του WiZink Center, αλλά δεν έδωσε την αίσθηση πως έπαιξε το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η "Βασίλισσα" έφτασε στη νίκη με χαρακτηριστική άνεση (83-68), δίχως καν να προβληματιστεί από την ελληνική παρουσία, δεδομένου μάλιστα πως η διαφορά είχε φτάσει σε διψήφια επίπεδα ήδη από το πρώτο πεντάλεπτο.

Η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν απογοητευτική, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ανοίγει τη διαφορά, όποτε και όπως ήθελε.

Η νέα ήττα στην EuroLeague ήρθε λοιπόν απολύτως φυσιολογικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται στα χαμηλά πατώματα της κατάταξης, εν αντιθέσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης που ξανάπιασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Ο αγώνας

Ούτε για πέντε λεπτά δεν ήταν ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός στο WiZink Center, δεδομένου πως στα μισά της πρώτης περιόδου βρισκόταν ήδη στο -13 (15-2 στο 5'). Κάποια εύστοχα περιφερειακά σουτ βοήθησαν προκειμένου να περιοριστεί το μέγεθος της ζημιάς, αλλά -και πάλι- η ουσία δεν άλλαζε αφού η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχούσε στο παρκέ, δίχως μάλιστα να πατήσει το γκάζι.

Με 4/21 σουτ και 3 λάθη στην πρώτη περίοδο άλλωστε, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς μπορούσε να λέει "πάλι καλά" που η διαφορά ήταν μόνο στους δώδεκα πόντους (26-14).

Η κατηφόρα συνεχίστηκε μετά τη μίνι διακοπή για το δεκάλεπτο, με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε να δίνει την επιθετική σκυτάλη στον Ντζανάν Μούσα, ο οποίος ηγήθηκε στον δρόμο για το +17 (42-25) του 17ου λεπτού.

Οι πράσινοι, από τη μεριά τους, ήταν ασύνδετοι επιθετικά, δεν είχαν την απαιτούμενη επικοινωνία στην άμυνα και με τους γηπεδούχους να έχουν 15/21 δίποντα και 10 ασίστ για 3 λάθη ήταν λογικό να βρεθούν στο -18 (48-30) στην ανάπαυλα. Μία διαφορά που εκ των πραγμάτων προκαθόριζε τον νικητή της αναμέτρησης.

Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν να υφίστανται για τον Παναθηναϊκό στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε να είναι ξανά καταλυτικός. Το ισπανικό προβάδισμα έφτασε στο +21 (60-39 στο 26') για να θυμίσει σε όλους πως η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη (τεράστια). Έκτοτε όμως, οι παίκτες του Τσους Ματέο έριξαν ταχύτητα, δεν πιέστηκαν και δεν πίεσαν για περισσότερα πράγματα.

Έκαναν τα απολύτως απαραίτητα και διατήρησαν την απόσταση ασφαλείας απέναντι σε μια ομάδα, που προσπαθούσε απλά να περιορίσει την έκταση της ζημιάς. Πολύ απλά γιατί δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο...

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-14, 48-30, 68-57, 83-68.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News