Mε τρίποντο του Γουίλιαμς πήρε τη νίκη ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Mε τρίποντο του Γουίλιαμς πήρε τη νίκη ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το παιχνίδι με τη Μακάμπι (88-86)

Ο Παναθηναϊκός είδε τον Χάρο με τα μάτια του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, χάνοντας το +9 του 37ου λεπτού με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά στο τέλος χαμογέλασε. Έστω και δύσκολα. Ο Ντέρικ Γουίλιαμς έβαλε το μεγαλύτερο σουτ της βραδιάς για την ομάδα του (για τρεις με 7.8'' για το τέλος) και χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (88-86), την πρώτη μετά από έξι σερί ήττες.

Οι πράσινοι λίγο έλειψε να πληρώσουν το μπλακ άουτ που υπέστησαν από το 37' μέχρι το 39' δεδομένου πως επέτρεψαν στην ομάδα του Όντεντ Κάτας να επιστρέψει από το -9 και να πάρει το προβάδισμα στα 27.8'' χάρη στο κάρφωμα του Μπόνζι Κόλσον (29 πόντοι, 14 ριμπάουντ).

Ο Ντέρικ Γουίλιαμς είπε όμως την τελευταία λέξη στο ΟΑΚΑ, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν στην τελευταία κατοχή της βραδιάς (ο Γουέιντ Μπάλντγουιν έστειλε την μπάλα στο σίδερο), μετά από το τάιμ άουτ που πήρε ο Όντεντ Κάτας.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός επένδυσε από νωρίς στην προσφιλή τακτική των προσωπικών φάσεων, με τον Πάρις Λι και τον Ντέρικ Γουίλιαμς. Κάτι που απέδωσε βέβαια, με αποτέλεσμα το +8 (21-13 στο 9'), το οποίο όμως έκανε γρήγορα φτερά. Κι αυτό γιατί η αμυντική συνέπεια δεν ήταν ανάλογη.

Είτε σε προσωπικό είτε σε ομαδικό επίπεδο, οι πράσινοι πήραν πολύ χαμηλό βαθμό, με τον Μπόνζι Κόλσον να κάνει θραύση στα ριμπάουντ (7 στο ημίχρονο) και να αποτελεί τη βασική αιτία της ανατροπής (30-31 στο 17'). Μέχρι την ανάπαυλα πάντως, ο Παναθηναϊκός πρόλαβε να διορθώσει την κατάσταση και με όπλο την αφέλεια της Μακάμπι Τελ Αβίβ να πάει στα αποδυτήρια με το +8 (45-37), έχοντας 11/20 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 8/10 βολές και 6 ασίστ για 3 λάθη.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίρνει αρκετά πράγματα από τον Πάρις Λι, αδυνατούσε όμως να παίξει καλή άμυνα για συνεχόμενα λεπτά. Έτσι, έμενε μεν σε θέση οδηγού στο παιχνίδι, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που ένιωθε ασφάλεια. Το +8 (48-40 στο 22') έγινε +1 (52-51 στο 26'), με το παιχνίδι να εξελίσσεται πλέον σε ντέρμπι.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν πολύ άστοχη από την περιφέρεια (4/18 στο 28'), αλλά έβρισκε τον τρόπο να κάνει τη δουλειά. Πότε με τον Γουέιντ Μπάλντγουιν και πότε με τον Λορέντζο Μπράουν, με αποτέλεσμα να παραμένει σε απόσταση βολής (67-66 στο 32') και να αυξάνει διαρκώς την πίεση στην ελληνική πλευρά. Το καλάθι του Τζάρελ Μάρτιν στον αιφνιδιασμό για το +1 (71-72 στο 35') των φιλοξενούμενων έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Τουλάχιστον μέχρι να αναλάβει δράση ο Ντουέιν Μπέικον.

Ο 27χρονος φόργουορντ πήρε πρωτοβουλίες, έβαλε προσωπικά καλάθια και ξανάχτισε το +9 (83-74) για τον Παναθηναϊκό, μέσα σε δυόμιση λεπτά. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν τα παράτησε όμως, με τον Μπόνζι Κόλσον να αποτελεί το αντίβαρο και με 2/2 τρίποντα σε διαδοχικές κατοχές να επαναφέρει την ομάδα του Όντεντ Κάτας σε απόσταση βολής (83-80 στο 38'). Οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν εκεί όμως, εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιθέσεις του Παναθηναϊκού μετά από το τάιμ άουτ του Ντέγιαν Ράντονιτς κι έφτασαν στο σημείο να οδηγούν την κούρσα (83-84) χάρη σε κάρφωμα του Τζος Νίμπο στα 52'' για το τέλος.

Το μεγαλύτερο σουτ της βραδιάς μπήκε όμως από... πράσινα χέρια. Ο Ντέρικ Γουίλιαμς σκόραρε για τρεις στα 7.8'' εν αντιθέσει με τον Γουέιντ Μπάλντγουιν που έστειλε την μπάλα στο σίδερο στην εκπνοή, με τη νίκη να καταλήγει στον Παναθηναϊκό. Για πρώτη φορά μετά από έξι σερί ήττες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-17, 45-37, 65-58, 88-86.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News