Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίρτους στην Μπολόνια

Μπάσκετ
Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίρτους στην Μπολόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 83-85 και χωρίς τον Σλούκα…

Πληγωμένος από τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε στο Μόντε Κάρλο, ο Ολυμπιακός μπήκε το βράδυ της Πέμπτης (12/1) στο ματς με τη Βίρτους και μασούσε σίδερα. Νίκησε στη Μπολόνια (85-83) για τη 19η αγωνιστική της EuroLeague και συνεχίζει ψηλά στην κατάταξη της διοργάνωσης, την ώρα που οι Ιταλοί έκλεισαν την τέταρτη διαβολοβδομάδα με 0/2 στο γήπεδό τους καθώς εκεί ηττήθηκαν και από τη Ζάλγκιρις Κάουνας.

Στο 12-7 ανέβηκε ο Ολυμπιακός (6-3 εντός και 6-4 εκτός έδρας), που στηρίχθηκε στους ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ (έβαλαν μαζί 60 πόντους) για να αποδράσει. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο, απώλεσαν ξανά διψήφια διαφορά, όμως στα κρίσιμα αυτοί οι τρεις τους κουβάλησαν εκ του ασφαλούς στο αποτέλεσμα που τους κρατάει σε τροχιά κορυφής στη διοργάνωση.

Στο 8-11 έπεσαν οι Ιταλοί (5-5 εντός και 3-6 εκτός έδρας), που περίμεναν τα πάντα από τον Μίλος Τεόντοσιτς (21 πόντοι, 4 ασίστ, 7 λάθη), αλλά τον είδαν να αποβάλλεται λίγο πριν από το φινάλε. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είδε σπουδαίο ποσοστό στο δίποντο, όμως ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σκληρός, πολύ αποφασιστικός και δεν άφησε το παιχνίδι να ξεφύγει από τα χέρια του.

Ο αγώνας

Με αντιαθλητικό φάουλ του Χάκετ στον Γουόκαπ άνοιξε το ματς, πριν ο Παπανικολάου βάλει τρίποντο κι ο Ολυμπιακός σκοράρει πέντε πόντους από την ακατανόητη απόφαση του παίκτη της Βίρτους. Οι Πειραιώτες έφθειραν τους αντιπάλους τους (9-15 στο 5'), όμως ο Κάναν ήταν άστοχος και έκανε και δύο γρήγορα φάουλ, πριν μπει στο ματς ο Τεόντοσιτς και αλλάξει την εικόνα των γηπεδούχων. Ο Σέρβος έβαλε δύο τρίποντα και είχε μία σπουδαία δημιουργία, με αποτέλεσμα να οδηγήσει στο 22-22 της περιόδου στην οποία οι Πειραιώτες είχαν πέντε ασίστ για δύο λάθη, αλλά είχαν δώσει τρία επιθετικά ριμπάουντ στους Ιταλούς.

Με τον Πίτερς (24-27 στο 13') στο παρκέ, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κερδίσει χρόνο στη δεύτερη περίοδο καθώς είχε γύρω του τον Λαρεντζάκη, τον Λούντζη και τον Μπόλομποϊ. Τα corner-threes του Οτζελέγε έδωσαν το προβάδισμα στη Βίρτους (33-30), για να απαντήσουν οι Πειραιώτες με ένα μικρό και γρήγορο 0-5 πριν ο ΜακΚίσικ σκοράρει γκολ-φάουλ για το 35-40 προς το φινάλε του πρώτου μέρους στο οποίο ο Μπαρτζώκας έβλεπε 6/19 τρίποντα, αλλά και 16 πόντους από τα λάθη του αντιπάλου.

Με τον Βεζένκοβ και τον Παπανικολάου να πατούν το γκάζι και με τον Γουόκαπ να κάνει ένα ασύλληπτο κάρφωμα, ο Ολυμπιακός πήγε στο +10 (53-43) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Οι Πειραιώτες έριξαν τον ρυθμό, ο Μπαρτζώκας έβαλε τον Κάναν στον άσο, ο Βεζένκοβ σκόραρε κι ο Φαλ γέμισε τη ρακέτα και το 53-63 στο 30' ήταν ένα καλό σκορ για να αγχωθεί ακόμη περισσότερο η Βίρτους.

Το κακό για τον Ολυμπιακό ήταν ότι ο Κάναν δεν έβρισκε στόχο. Το καλό ήταν ότι κρατούσε ένα προβάδισμα τριών κατοχών, μέχρι η Βίρτους να μειώσει στους τρεις (64-67) και ο Μπαρτζώκας να καλέσει timeout στο 34'. Δέχθηκε τεχνική ποινή στο 36', είδε τον Τεόντοσιτς να γράφει το 70-69, τον Βεζένκοβ να έχει γκολ-φάουλ για το 73-74 στο 37' και τον ΜακΚίσικ άλλο ένα and-one για το 75-77 στο 38'. Κι όταν βγήκε η κρίσιμη άμυνα, ο Παπανικολάου έβαλε το μεγάλο τρίποντο του 75-80 και το θρίλερ συνεχίστηκε.

Ο Λαρεντζάκης αστόχησε σε βολές με το σκορ στο 83-85, όμως ο Λούντμπεργκ αστόχησε κι ο Μίκι έκανε έρμπολ στο σουτ της παράτασης, για να αποδράσει ο Ολυμπιακός με το διπλό σε ένα απίθανο ματς, με απίθανο σασπένς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-22, 38-42, 53-63, 83-85

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News